Till innehåll på sidan

Möblering vid konferens

Nedan listas de möbler som KTH:s hantverkare levererar till konferenser och kongresser på KTH Campus. Behöver konferensen eller kongressen ytterligare möbler hyrs dessa från en extern leverantör.

Möbelflytt

Vissa konferenser och kongresser kräver att befintlig möblering flyttas ut från den aktuella lokalen. KTH:s hantverkare erbjuder möbelflytt. Arrangören måste i dessa fall boka en extra lokal för förvaring av möblerna.

Möbler

Bord

  • Standardstorlek klaffbord
  • Det finns 10 ståbord att använda i KTH:s lokaler.

Stolar

Ett mindre antal stolar finns för leverans inom Campus.

Registreringsdisk

Registreringsdisk med KTH:s logga. Denna är i rostfritt stål och vita sidor med KTH:s logga på framsidan. Det finns några hyllor i den som passar bra för program och en dator. Ska man dela ut namnskyltar räcker inte denna utan behöver då kompletteras med ett vanligt klaffbord med KTH-duk.

Posterskärmar

Vita vikväggar i wellpapp, de är ca 270 cm breda och 190 cm höga. De har två vikningar vilket ger tre ytor på varje sida att exponera material på. Tejp får inte användas på dessa skärmar då man river sönder dem utan arrangören får inhandla nålar för upphängning.

Beställning

Beställning lämnas till KTH:s hantverkare på 9200@admin.kth.se , när det är färre än 150 deltgare på konferensen. Vid större konferenser gör KTH:s konferenskonsult och evenemangskoordinatorn dessa beställningar i samråd med arrangören.

Att tänkta på vid val av möbler och dekor

Undersök vilken befintlig möblering som finns i lokalen. I vissa föreläsningssalar finns ståbord för talare men detta är ingen fast möblering utan beställs av hantverkarna.

Möbler för catering kan ofta hyras via cateringleverantören vilket förenklar hanteringen för arrangören. Cateringfirman kan även användas för viss dekor av förtäringsutrymmen såsom blommor och levande ljus.

Posterskärmar kan även användas för att skärma av delar av ett rum eller för att dölja utrustning och material.

Möbleringen kan göra mycket för flöden och nätverkandet under en konferens eller kongress. Tänk på hur du vill att dina gäster skall röra sig och interagera med varandra och de olika elementen under en konferens eller kongress.

Innehållsansvarig:evenemang@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2020-06-18