Till innehåll på sidan

Catering

KTH:s cateringavtal är anpassade för vilken typ av konferens eller kongress som genomförs. Det finns leverantörer som passar för enklare kaffebeställningar till större konferenser och kongresser med olika typer av förtäring.

Gå igenom vilket behov av catering som finns under konferensen eller kongressen redan tidigt i planeringen då valet av lokal måste spegla detta behov. Identifiera eventuella faktorer i konferensen eller kongressen som kan komma att påverka valet av catering, till exempel kulturella bakgrunder, miljötänk, antalet gäster med mera.

Ha en nära och öppen dialog med cateringleverantören och var noga med att förmedla eventuella förväntningar för cateringen. Många av KTH:s leverantörer har levererat catering till de flesta lokalerna som används vid konferenser och kongresser och har ofta en bra bild av vad som fungerar bäst i respektive lokal.

Glöm inte bort att fråga om allergier/specialkost vid anmälan till konferensen eller kongressen och förmedla dessa i god tid till din leverantör.

Beställa catering

Beställningar gällande avtalet för finare catering och avtalet för vardagsrepresentation ska göras i Wisum av utsedda beställare. Om behörighet saknas kontaktas inköpsansvarig, uppge namn, avdelning och kontaktuppgifter till den person som behörigheten ska gälla för.

Steg för steg i Wisum:

 1. Logga in i Wisum
 2. Välj Produkter & tjänster
 3. Välj Cateringtjänster KTH
 4. Välj antingen ”Finare catering och större event” eller ”Vardagsrepresentation”
 5. Välj vilket område det gäller (exempelvis Campus, Flemingsberg)
 6. Följ sedan instruktionerna i Wisum

Avtalet för finare catering och större event

Med finare catering avses förtäring som finare lunch, middag, buffé, mingelmat och dryck (inklusive alkoholhaltiga drycker), kaffe med tillbehör och frukt.

Med större event avses beställningar från 100 personer och fler, som även innefattar helhetslösningar där både mat, dryck, bord och stolar, porslin och service med mera ingår. Det krävs dock inte att beställningarna måste innehålla minst 100 personer, det går även bra för mindre sällskap.

I de här fallen är beställningarna ofta mer skräddarsydda där det krävs ytterligare information från leverantören än vad Wisum kan visa.

Så här går du tillväga (följ lathunden i Wisum):

 1. Via Wisum mailar du din förfrågan till samtliga tre leverantörer.
 2. Välj en av leverantörerna utifrån offerterna och ange vald fördelningsnyckel (anledningen till valet av leverantör, exempelvis att de är närmast geografiskt, har bäst sortiment, lägst pris).
 3. Slutför beställningen i Wisum.
 4. Bifoga slutlig offert i Wisum.

Avtalet för vardagsrepresentation

Med vardagsrepresentation avses fika och lunch, enklare bufféer för upp till 100 personer, mingelmat picknickkorgar, lunch i samband med möten, representation med mera.

Så här går du tillväga:

 1. Gå igenom leverantörernas utbud i Wisum.
 2. Välj en av leverantörerna och ange vald fördelningsnyckel (exempelvis att de är närmast geografiskt, har bäst sortiment, lägst pris).
 3. Slutför beställningen i Wisum.
 4. Bifoga slutlig offert vid fakturering i Agresso.

Vid frågor gällande cateringbeställningar kontakta: evenemang@kth.se .

Ramavtal catering , skriv in ordet "catering" i sökrutan.

Innehållsansvarig:evenemang@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2023-02-20