Till innehåll på sidan

Lokaler på KTH för event och konferens

KTH Campus på Valhallavägen har ett stort antal lokaler där det i första hand bedrivs undervisning och forskning. Dessa lokaler erbjuder olika lösningar för att arrangera event när den ordinarie verksamheten inte bedrivs.

Vilka lokaler finns?

Föreläsningssalar

Dessa lokaler har störst kapacitet och har en fast möblering i form av en biosittning. Den största lokalen F1 (Alfvénsalen)  rymmer 467 gäster.

Pris: ca 600-2100 kr i timmen.

Övningssalar

Dessa lokaler har en mindre kapacitet och har en fri möblering. Passar bra för rundabordssamtal och workshops. Den största övningssalen tar ca 60 personer, den vanligaste kapaciteten är ca 40 personer.

Pris: ca 300-600 kr i timmen beroende på storlek och befintlig teknik.

Lokalbokning  

Bokning av lokal på KTH:s olika campus hanteras på olika sätt, för att se vart du vänder dig, finns information under Kontaktuppgifter för bokning av lokal .

Se när lokaler är lediga .

Kontakta evenemang@kth.se  för att diskutera lösningar och få råd kring lokaler.

Lokalförslag på KTH Campus

Behövs det lokaler för mingel och förtäring i kombination med andra lokaler finns det flera alternativ på campus beroende på storleken av konferensen eller kongressen. Nedan kan du läsa om de vanligaste alternativen.

 • F2  är en populär föreläsningssal där man kan arrangera ett mindre mingel i entrén på Lindstedtsvägen 26.
 • D-huset och E-huset erbjuder flera lokallösningar och lämpar sig bra om konferensen kräver flera mindre rum i kombination med större salar. Ljusgårdarna i dessa hus passar bra för förtäring och nätverkande.
 • I Undervisningshuset är U21  med breakout ytan och utställningshallen intill, en bra lösning för föreläsningar, utställningar och mingel.

Om bokningen avser en period längre fram då schemat fortfarande inte är lagt bokas lokalerna genom Evenemang som för en dialog med lokalbokning och schema.
Avbokning ska ske 30 dagar innan eventet annars debiteras hela summan.
Behöver du tjänster från lokalservice och IT-avdelningen debiteras dessa 15 % av det ordinarie lokalpriset.

Övriga lokalförslag på KTH Campus

 • Teknikringen 1  erbjuder fina ytor på entréplanet, passande för exempelvis utställningar, mingel eller seminarier. Arenan och Torget bokas via Outlook för de som har det tillgängligt, vilket godkänns av KTH Innovation. För de som inte kan boka i Outlook eller har frågor, kontakta innovation@kth.se . I samma byggnad finns även hörsalen Gradängsalen , som bokas via 9400@admin.kth.se
 • Loungen på Teknikringen 10  bokas via ABE-skolan.
 • KTH Entré  kan bokas för seminarier och olika evenemang där viss möblering ingår.
 • THS kårhus Nymble har flera olika lokaler som kan användas vid konferenser.
  För bokning kontakta restaurang@ths.kth.se .
 • Reaktorhallen, R1 , ligger ca 25 meter under marken och var från början ett utrymme för Sveriges första kärnreaktor, där man skulle bedriva forskning inom kärnkraft. Det är en speciell miljö med en kapacitet för ca 100 personer.
  För bokning kontakta leifh@kth.se .

Att tänka på vid val av lokal samt bokning

Boka lokaler som passar för de tänkta aktiviteterna. Är nätverkande en viktig del av syftet och målen välj lokaler som uppmuntrar till detta beteende. Tänk på vilka flöden som skapas i de olika lokalerna och undersök hur du har möjlighet att påverka dessa.

Ska du arrangera en större konferens eller kongress som kräver flera olika lokaler eller pågår under en längre tid är det viktigt att vara ute i god tid samt att undersöka möjligheten att genomföra din konferens utanför terminstid.

Det är alltid bra att besöka lokalen innan för att gå igenom möbler, belysning, teknik med mera för att kunna åtgärda eventuella brister i förväg.

Tänk på att någon kan boka lokalen passet innan och efter dig. Om det krävs tid för riggning samt nedriggning, kan det vara bra att boka lokalen hela dagen eller en timme innan och efter.

Innehållsansvarig:evenemang@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2021-09-02