Till innehåll på sidan

Postermall

Här finns en instruktion för hur du laddar ned och använder mallen när du gör en poster.

Instruktioner till postermall

Spara ner mallen

Mallen finns i stående och liggande format och i två olika storlekar. Mallen laddar du ner i zip-format via länken till höger.

Använda mallen

För att använda den nedladdade mallen

  1. Dubbelklicka på zip-filen.
  2. Välj vilket format du vill använda på din poster.
  3. En kopia av mallen öppnas, så originalmallen inte kan skrivas över.

Välj format

I mallen finns plats för rubrik, namn på författare, plats för bilder och beskrivande text. Du har möjlighet att lägga till eller ta bort diagram längst ned till höger och samarbetspartners logotyper längst ned till vänster.

Zoomning

Om du tycker att det är svårt att läsa texten på skärmen så kan du zooma upp visningen på skärmen medan du arbetar med din poster.

Zooma

Dra i reglaget eller klicka direkt på procentsatsen (16% i vårt exempel ovan). Välj själv önskad zoomning.

Zoom

Typsnitt

För att ändra textutseendet använder man knappen höja och sänka nivån (under ”start”-fliken). Texten finns fördefinierad i normal, fet och punktlista. Man kan också själv styra detta manuellt och välja den storlek på text som man själv tycker passar bäst. Observera dock att typsnittet ska vara Arial eller Georgia, det vill säga KTH:s profiltypsnitt.

Öka och minska indrag

Bilder

För att infoga bilder i mallen där fördefinierade bildfält finns – klicka i bildrutan och infoga den bild du vill ha. Observera att bilden anpassar sig till den fasta storleken på bildfältet. Vid eventuella problem med bilden, högerklicka på bilden och välj Formatera bild och välj sedan alternativet ”återställ bild” som du hittar vid valet Bild.

Kontaktinformation

I det blå elementet längs ned i mallen finns avsedd plats för kontaktinformation. Namn och adressuppgifter ska skrivas i följande ordning:

Namn Namn
Titel

KTH Royal Institute of Technology
School of XX
Department of XX
Street
100 44 Stockholm

Phone: +46-8-790 XX XX
Mobile: +46-70-743 XX XX
name@kth.se
www.kth.se

Skapa en PDF av mallen

Om postern ska tryckas vill tryckeriet oftast ha postern som en PDF. För att skapa en PDF-fil av postermallen - välj Acrobat i menyn och ”skapa PDF/create PDF”.

Hjälp och frågor

Om du har frågor kring mallen för vetenskapliga posters, hör av dig till: 

grafiskprofil@kth.se

Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2022-10-04