Till innehåll på sidan

Om kakor (cookies) på KTH:s webbplats

På KTH:s webbplats används så kallade kakor (cookies), en sorts små textfiler som lagras på den enhet besökaren använder. KTH använder dessa för att trygga funktionalitet och underlätta besökarens åtkomst till innehåll samt för analys av trafik på webbplatsen.

KTH använder såväl permanenta och temporära kakor.

Permanenta kakor

Permanenta kakor sparas på din enhet under den tid som avsatts av systemet som skickat dem eller tills du som besökare raderar dem.

På vissa av KTH:s webbsidor används kakor från webbanalystjänsten Google Analytics. Vill du radera dessa kakor gör du det i din webbläsares inställningar. Relevanta kakor sorterar in under rubriken analytics.google.com i listan över nedsparade kakor.

Temporära kakor

Temporära kakor, så kallade sessionskakor, lagras endast tillfälligt när du är inne på webbplatsen och sparas alltså inte till ditt nästa besök. Temporära kakor raderas när du stänger webbläsaren eller när sessionstiden för dem gått ut.

Temporära kakor används på de delar av webbplatsen som kräver inloggning samt för vissa interaktiva tjänster.

Om tjänsten innehåller en utloggningsfunktion tas kakan bort vid utloggning, annars ligger den kvar tills du stänger webbläsaren. Kakan innehåller en ID-beteckning för att systemet ska kunna identifiera dig efter inloggning. Vid tjänster som inte kräver inloggning används kakan för att tjänsten ska kunna hålla reda på vilka val du gör och presentera relevant information utifrån dessa.

Om du vill undvika fortsatta kakor går det bra att stänga av hantering av dessa i webbläsaren men du kommer inte att kunna använda de delar av webbplatsen som kräver inloggning eller de interaktiva tjänster där kakan används.

Läs mer om hanteringen av kakor på Post- och telestyrelsens webbplats .

Innehållsansvarig:Robert Lawesson
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2021-03-26