Frågor och svar

Svar på vanliga frågor kring den nya versionen av Polopoly.

Hur skapar jag länkar, bilder, bilagor o s v?

Innehåll i artikeln som inte är ren text hanteras som block. Du skapar dem i verktygslisten ovanför brödtextfältet eller från rullistan till höger i artikelmallen om innehållet ska ligga i höger kolumn.  Läs mer om hanteringen av block.

Hur flyttar jag blocken?

Klistra in

Du kan markera blocken och klippa ut och klistra in dem med vanliga tangentkommandon (Ctrl + X, Ctrl + V). Använd annars klippboksfunktionen: Högerklicka på blocket, välj ”Klipp ut” i menyn som visas, Klista in med inklistringsikonen.

Finns det nya brödtextfältet i alla mallar?

I ett första skede är det nya brödtextfältet bara infört i standardartikelmallen. Andra artikeltyper uppdateras med den nya funktionaliteten i senare skede.

Fungerar den nya Polopoly-versionen i alla webbläsare?

Nej, för Internet Explorer krävs version 8 och uppåt. Vår bedömning är att mallar och funktioner fungerar bäst i Mozilla Firefox (som finns på WIKS-datorer).

Vissa saker på publika webbplatsen ser inte ut som innan uppgraderingen.

Innehållsobjekt av typen bilder, länkar et c i den gamla standardartikeln har alltså omvandlats till block, som ibland samsas om ett begränsat utrymme i det nya brödtextfältet. Allt innehåll har efter överföringen inte nödvändigtvis landat exakt så som du vill ha det. Gå in i artikelmallen och flytta eller ompositionera block som hamnat fel.

När innehållet har flyttats från tidigare mallar in i nya har det i vissa fall varit svårt att i detalj återskapa utseendet på allt innehåll. Det gäller framförallt utseendet på länkar i vissa utrymmen. Eftersom en ny grafisk form för webbplatsen lanseras i höst kommer inte formjusteringarna att ges alltför hög prioritet.

När jag skapar puffblock för högerkolumnen får de inte rätt utseende.

Puffblock kan skapas för ett flertal olika utrymmen. För att de ska få rätt utseende för högerkolumn måste du under fliken ”Utseende” välja alternativet "Den gamla puffvyn som används bland annat i högerkolumn".

Jag har hittat saker som nog inte fungerar som det är tänkt...

Kika på bugg-listan och se om felet beskrivs där. Annars inrapportera här!(Meddela id-nummer på artikeln, anges överst till höger i mallen och sist i webbadressen.)

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp