Om sökning på KTH:s webbplats

KTH:s webbplats är stor och svarar mot en rad olika målgruppers behov av att snabbt kunna nå information. Det ställer krav på möjligheten att kunna söka sig fram till rätt innehåll.

För att trygga goda sökresultat behöver en söktjänst svara mot såväl sökningar på innehåll som efterfrågas mer sällan och lever på djupet av webbplatsen samt det material som eftersöks desto oftare men där varierande informationsbehov ligger bakom sökningen.

KTH:s söktjänst lägger stor vikt vid att förstå bakomvarande syften med sökningarna och berika träffresultaten med relevant information. Den som söker på en kurs önskar vanligtvis snabb åtkomst till inte bara kursplan eller kurshemsida utan vill ofta veta hur schemat ser ut, när nästa föreläsning äger rum, på vilken plats samt hur man hittar dit.

Därför får besökaren åtkomst till den typen av kompletterande information redan i resultatsidan.

På samma sätt ger söktjänsten mervärde åt andra vanligt förekommande sökningar, såsom de som avser personer, platser, händelser och de tjänster som webbplatsen erbjuder.

Testa själv! KTH:s sökfunktion nås från sidhuvudet på hela webbplatsen. Använd gärna meddelanderutan till höger på resultatsidan för att dela med dig av synpunkter på tjänsten!

Besökare som söker efter en kurs får i en och samma sökträff länkar till olika sorters relaterad information, såsom kursplan, schema  och särskild hemsida. Den som är på språng till nästa föreläsning hittar information om när och var den äger rum...  

Sökning på lokal ger kartvy över var lokalen ligger. Den som följer det länkade resultat hamnar på KTH:s platstjänst med ytterligare information om lokalen samt hur man tar sig dit.

På samma sätt ger sökning på person direkt i träffbilden information om hur personen kontaktas med länk till särskild profilsida.

KTH:s söktjänst anpassas efter din skärmbredd och är lika användbar i mobil som dator.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp