KTH-specifik KBR-modul

Publicerad 2019-12-10

Nu innehåller KBR-modulens intervju- och referenstagningsmall KTH-specifik inledningstext, instruktioner till intervjuare och KTH-specifika frågor förutom de frågor som ingår i KBR-modulen.

KBR (kompetensbaserad rekrytering) hjälper rekryteraren att fokusera på de kompetenser och egenskaper som är relevanta för den aktuella rekryteringen. Funktionaliteten finns i ärendetyperna T/A/S, amanuens, forskare, forskningsingenjör och postdoktor. KBR aktiveras genom att i ärendets boll 1 Initiering välja ett antal personliga egenskaper som är de vi söker i denna rekrytering. Dessa egenskaper måste även nämnas i rekryteringens annonstext.

Därefter kan du skapa ärendeanpassade intervju- och referensmallar genom att markera de kandidater du ska intervjua och klicka på Intervju/referensfrågor. Från och med idag innehåller dokumenten även KTH-specifik introduktion, stöd till intervjuare och KTH-specifika frågor. Se ytterligare info i nedanstående bildspel. Engelsk översättning av intervjufrågemallen kommer efter jul.

Frågor om KBR? Kontakta rekryteringssystem@kth.se

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:rekryteringssystem@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2019-12-10