Till innehåll på sidan

Grundläggande arbetsrätt för chef/ledare del 1

Välkommen till en utbildning i grundläggande arbetsrätt för dig som är chef eller arbetsledare med personalansvar inom KTH. Det vara svårt att veta vilka personalfrågor som är arbetsrättsligt reglerade och vilka skyldigheter/vilket ansvar man har som arbetsgivarrepresentant. Den här kursen hjälper dig att förstå vilket ansvar du har som chef samt vilken roll och ansvar medarbetare respektive facket har i olika frågor.

Tid: Ti 2019-05-07 kl 09.00 - 12.00

Plats: KTH Campus

Exportera till kalender

Anmälan till Grundläggande arbetsrätt del 1 & 2

Deadline för anmälan den 19 april.

Anmälan och bokningsvillkor

Anmälan är bindande. Vid avbokning ska det meddelas skriftligt senast 5 dagar före kursstart. Anmälan kan överlåtas till annan medarbetare, kontakta om eventuell överlåtelse omgående via e-post. Det är viktigt att närvara och delta under hela kursen. Vid ogiltig frånvaro kommer en administrationsavgift på 800 kr debiteras.

Urval
Vid fler sökande än antalet platser sker ett urval med grund i en jämnare spridning över organisation och kön. Deltagarantalet är begränsat till 16.

Kursinnehåll

Målet med utbildningen är att ge en introduktion och orientering vad gäller grundläggande arbetsrätt med fokus på det som gäller för statlig verksamhet och vad som är viktigt att känna till för dig som är chef eller arbetsledare med personalansvar inom KTH.

Översikt av regelverk, lagar och avtal och KTH:s tillämpningar inom

  • Lagar o avtal
  • Anställningsformer
  • Arbetsskyldighet
  • Uppsägning/avsked
  • Bisysslor

Målgrupp

Chef, arbetsledare med personalansvar, HR-medarbetare eller för dig som arbetar med arbetsrätt i andra funktioner inom KTH.

Omfattning

En halvdag varvat med teori och case/fallstudier. Deltagarna förses med handouts.

Kursavgift

Ingen kursavgift, finansieras centralt av KTH.

Kursledare

Petter Svensson, HR-specialist och Annica Fröberg, Personalchef.

Kontakt

Personalutveckling, personalutveckling@kth.se .