Till innehåll på sidan

Climate Fresk Workshop - Stockholm COP26

FN:s klimatkonferens COP26 inleds om några veckor i Glasgow. Där kommer ledare från hela världen att diskutera vår planets framtid. Om du vill lära dig mer om hur klimatet fungerar är du mer än välkommen att delta i denna workshop!

Tid: On 2021-10-27 kl 17.30 - 21.00

Plats: Newton, KTH Biblioteket/KTH Library

Språk: Engelska

Climate Fresk

Med hjälp av vetenskapliga resultat från FN:s klimatpanel IPCC kommer vi att undersöka de globala mekanismerna för klimatet på ett roligt sätt. Denna workshop ger en bra bakgrund för att förstå varför vi behöver göra något åt klimatkrisen, och vi kommer koppla det till COP26.

“Climate Fresk” är en workshop som syftar till att öka medvetenheten och förståelsen bland människor om klimatförändringar. Med utgångspunkt i vetenskapen sammanställd av IPCC förklaras klimatets funktionssätt och konsekvenserna av att det störs. Den ger möjlighet att lära sig mycket på mycket kort tid och vänder sig till både nybörjare och experter.

Anmäl dig för biljett

Så här fungerar spelet

  • Workshopen bygger på ett spel med 42 kort. Varje kort representerar ett element, en orsak eller en konsekvens av klimatförändringen.
  • Som ett team ska ni, under ledning av er facilitator, hitta orsakssambandet mellan de olika komponenterna i klimatförändringen. Tillsammans kommer ni ta er från en kortlek till nästa!
  • Spelet ger nycklar för att förstå komplexiteten och utveckla en överblick över klimatförändringarna.

Program

  • Introduktion
  • Spela med vägledning av din facilitator
  • Kreativ fas
  • Debrief + tid för att dela med sig, uttrycka tankar och känslor

Praktisk information

Anmäl dig för att få din biljett . Ta endast biljett om du är säker på att du kan komma!