Till innehåll på sidan

Stockholm Trio University Libraries Carpentries Workshop – R, Bash Shell & Git

Detta är en fyra dagar lång online workshop om att hantera och arbeta med data. Du kan delta på en eller flera dagar.

Tid: On 2021-10-13 kl 10.00 - Ti 2021-10-19 kl 15.00

Plats: Online

Språk: Engelska

Föreläsare: Joakim Philipson, Stefan Wiens, Glenn Haya, Thomas Lind, Rosa Lönneborg, Lina Andrén

Detta är en fyra dagar lång online workshop om att hantera och arbeta med data med hjälp av R. Vi kommer att titta på grunderna i:

Unixskalet – en introduktion till att arbeta på kommandoraden (13 oktober 10.00-15.00)

Git – Git är ett versionskontrollsystem som gör det möjligt att spåra vem som har ändrat vad och när. Git gör det enkelt att uppdatera en delad eller publik version av koden på github.com (14 oktober 10.00-15.00)

R – R är ett programmeringsspråk som används för att utforska, visualisera och analysera data. Vi kommer att använda RStudio för att jobba med R. (18 och 19 oktober, 10.00-15.00)

Det finns mer detaljer på workshopens websida . Om du bara är intresserad av att delta någon eller några dagar, uppge det i anmälningsformuläret. Detta är en ”Carpentries” workshop. The Carpentries  är en organisation som anordnar workshopar i grundläggande programmering och datahantering för forskare över hela världen. Ingen tidigare erfarenhet behövs, men du kommer att jobba på din egen dator och behöver installera vissa program. Besök workshopens websida  för mer information.

Doktorander och forskare på Karolinska institutet, KTH och Stockholms universitet är välkomna att anmäla sig.
Kontakta researchdata@kth.se  om du har frågor.