Till innehåll på sidan

Teknisk balans – tjejers och kvinnors roller i teknikvärlden

För mer än 100 år sedan tog Sveriges första kvinnliga ingenjör, Vera Sandberg, examen. Ett steg i att förändra balansen mellan kvinnor och män i teknikvärlden. Tillsammans med Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA) vill nu KTH välkomna dig till en eftermiddag där tjejer och kvinnors representation och roller får ta fokus. Hur ser nuläget ut, hur är det i omvärlden och vilka initiativ samt personer stärker tjejer och kvinnors roller och möjligheter?

Tid: To 2019-09-12 kl 16.00 - 18.00

Plats: Utbildningshuset, Brinellvägen 26

En man och en kvinna samarbetar böjda vid en stor teknisk maskin.
Foto: Jonas Bilberg

Vi börjar eventet med en presentation av den samlingsrapport som IVA tagit fram kring tjejers representation i Sveriges teknikutbildningar. Under eftermiddagen får du bland annat träffa KTH:s första kvinnliga rektor Sigbritt Karlsson och IVA:s generaldirektör Tuula Teeri. Du får höra mer om initiativ som Tekniksprånget, Teklafestivalen, Giants och de KTH-grundade Womengineer och imagiLabs. Du får också veta mer om Sveriges Ingenjörers arbete, om KTH Equality Office och KTH Innovation jämställdhetsarbete. Eftermiddagen avslutas med stora möjligheter till erfarenhetsutbyte deltagare och talare emellan.

Datum: 12 September
Tid: 16.00-18.00 med efterföljande mingel samt enklare förtäring
Plats: Utbildningshuset, Brinellvägen 28A

Platserna är tyvärr slut, då eventet har ett begränsat antal platser.

Eventet ingår i Vera-projektets roadshow mellan svenska lärosäten under 2019. Vera är ett samarbete mellan IVA, Sveriges Ingenjörer och Teknikföretagen som syftar till att synliggöra kvinnliga förebilder och inspirera tjejer att bli ingenjörer. Namnet är en hyllning till Vera Sandberg, den första kvinnan som tog ingenjörsexamen i Sverige 1917.

Logotyper för Kungliga Ingenjörs Vetenskaps Akademien, Sveriges Ingenjörer och Teknikföretagen.
Innehållsansvarig:evenemang@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2019-09-10