Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Öppen vetenskap – hur och varför ska forskning vara öppen

Är du intresserad av hur öppen vetenskap förändrar forskningslandskapet och hur du själv kan arbeta mer öppet? Välkommen till en workshop om hur DU kan bli så öppen som möjligt.

Tid: Fr 2023-12-15 kl 10.15 - 12.00

Plats: Zoom - no registration

Språk: Engelska

Exportera till kalender

Lärare pratar med studenter

Gå in i Zoom

Öppen vetenskap är här för att stanna, men vad är egentligen Öppen vetenskap? Hur vill du att din forskningspraktik ska bli mer öppen? Denna workshop handlar om vad Öppen vetenskap är idag och vad det kan innebära imorgon. Vi utgår från UNESCO:s rekommendationer om Öppen vetenskap. Vi kommer att undersöka några alternativ och diskutera vad som fungerar och vad som inte fungerar för dig och ditt forskningsfält. Du kanske inte vill göra alla de saker som nämns i olika program och guider för Öppen vetenskap – men du kan hitta någonstans att börja och få några idéer om hur du kan göra din forskning mer öppen.

Workshoppen riktar sig till doktorander och forskare och hålls på engelska. Du som är doktorand eller forskare vid ett annat lärosäte än KTH är välkommen att delta, men vissa av de resurser vi använder under workshoppen kanske du inte har tillgång till.

Ingen föranmälan behövs, gå bara in i Zoom på angiven tid. 

Lägg till i din kalender (ics 11 kB)