Till innehåll på sidan

Resor - Coronavirus

Uppdaterad den 10 september kl 11:00

Publicerad 2020-03-11

Med anledning av spridningen av Coronavirus, rekommenderas under nuvarande förhållande följande:

Uppdaterad 20 mars, kl. 13.30

Kontakt med Egencia - viktig information till resenär och resebeställare (docx 52 kB)

Om du vill avboka, ändra eller boka om din flygresa

Om du vill avbokad en flygresa, ändra/boka om din flygresa med anledning av Corona, kontakta Egencia personlig service 08-555 273 20 alternativt customer_service@egencia.se  . I de fall man behöver kontakta Egencia personlig service och deras resa inte påverkas av Corona eller om resedatumen inte ligger inom den närmaste framtiden, uppmanar vi att kontakta Egencia via e-post customer_service@egencia.se  . Väntetiden för att prata med en resekonsult på telefon kan vara längre än vanligt.

Många flygbolag har utfärdat flexibla resepolicyer för destinationer där en markant spridning av viruset har rapporteras. Dessa flexibla resepolicyer innebär generellt att inga avgifter krävs för avbokningar eller ändringar, beroende på gällande regler och villkor. Resenären har möjlighet att kontrollera flygbolagets webbsida för att ta del av information om de senaste flexibla resepolicyerna och eventuell inverkan på sin resa. Villkoren och situationen kan komma att ändras. Ursprungliga reglerna och villkoren för bokningen inklusive tillämpliga avgifter för ändring och avbokning gäller om flexibla resepolicy inte tillämpas. Vissa flygbolag erbjuder avgiftsfri om- och avbokning för nya bokningar. Egencia resekonsulter har tillgång till de senaste flexibla resepolicyerna, dessa uppdateras kontinuerlig. Mer information om Corona finns i Egencia online.

Gå in på flygbolagets hemsidor och läs om senaste uppdateringen. Här är några sidor.

SAS  (www.sas.se)

Lufthansa  (www.lufthans.com)

Finnair  (www.finnair.com)

Om du planerar att resa eller är utomlands

Uppdaterad 10 september, kl. 11.00.

Inrikes tjänsteresor kan genomföras efter avstämning med chef och inlämnande av reseorder. Tjänsteresan ska även genomföras i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Utrikes tjänsteresor bör undvikas i dagsläget, men kan efter samråd med närmaste chef göras i undantagsfall. Resorna ska då genomföras i linje med rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och UD.​​

Här hittar du senaste information från KTH:s ledning gällande Coronaviruset till anställda.

Om du befinner dig utomlands, följ instruktioner från lokala myndigheter.

Om du är utomlands - När UD avråder från resor på grund av Corona viruset Kammarkollegiets tjänstereseförsäkring gäller, försäkringen ersätter för merkostnader för hemresa till Sverige, läs mer information - Rubrik "Statens tjänstereseförsäkring" (docx 40 kB) . Kontakta Falck Global Assistance för hjälp med bokning av biljett tel: 0046 8 587 71 749 eller fga@se.falck.com  alternativt kontaka Egencia.

Försäkringsskydd

Kammarkollegiet försäkringsskyddet (tjänstereseförsäkring) omfattas inte vid inställd flyg, hotell eller konferens.

Kompletterande reseförsäkring som ingår i Diners faktura med avbeställningsskydd - avbokning av resa eller flygförseningar på grund av Coronaviruset omfattas inte. Avbeställning på grund av akut sjukdom eller olycksfall ersätts mot läkarintyg. Detta gäller även om ni är smittad av Coronaviruset och har ett läkarintyg som bekräftar detta.

Här hittar ni information om grundskydd för Kammarkollegiet tjänstereseförsäkring  och avbeställningsskydd .

Kammarkollegiet tjänstereseförsäkring - Om utbrottet av Coronaviruset  . Här hittar du frågor och svar om Coronaviruset

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:magdao@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2020-03-11