KTH och covid-19
KTH utbyter hela tiden erfarenheter med andra universitet och högskolor vad gäller omställning till alternativa undervisnings- och examinationsformer. KTH för också dialoger med andra myndigheter om hur situationen kan hanteras på bästa sätt.
Så arbetar KTH med anledning av covid-19-pandemin
KTH prioriterar att våra studenter ska få sin undervisning och kunna fullfölja sina utbildningar. Samtidigt arbetar vi för att minska smittspridning. Vi planerar för alternativa undervisnings- och examinationsformer när så är möjligt. KTH följer i huvudsak Folkhälsomyndighetens rekommendationer när det gäller covid-19 och därutöver fattar rektor, som myndighetschef, de beslut som behövs.
En planeringsgrupp, ledd av universitetsdirektören och bestående av avdelningscheferna inom det gemensamma verksamhetsstödet samt två kommunikatörer, träffas två gånger i veckan. I gruppen sker löpande bevakning av situationen, samordning av åtgärder samt initiering av nya åtgärder. Gruppen rapporterar löpande till rektor. Gruppen ansvarar också för övergripande kommunikation i samband med covid-19-hanteringen.
En samordningsgrupp, ledd av rektor och bestående av universitetsdirektör, skolchefer, prorektor, dekanus, vicerektor för utbildning, berörda avdelningschefer inom det gemensamma verksamhetsstödet, studentrepresentanter samt kommunikatörer, träffas var tredje vecka. Här diskuteras och förankras viktiga övergripande beslut. Därutöver stäms det övergripande läget på KTH av och möjlighet finns att lyfta nya frågor.
GUx leds av vicerektor för utbildning och består av grundutbildningsutskottet (GU) och andra relevanta funktioner, efter behov. Gruppen ansvarar för att bevaka frågor gällande pandemins konsekvenser för utbildningen. De tar också fram underlag för beslut inom området och utarbetar konkretiseringar och prioriteringar utifrån fattade rektorsbeslut. Gruppen möts regelbundet samt vid behov.
Arbetsgruppen för utbildningens digitalisering arbetar för att KTH ska ha tillgång till digitala verktyg och system, handledning, utbildningsaktiviteter och utbildningsmaterial för att fortsatt kunna utveckla digital undervisning och examination, såväl på campus som på distans.
En kommunikationssamordningsgrupp bestående av kommunikatörerna från planeringsgruppen, kommunikatör med ansvar för studentkommunikation samt kommunikatör från arbetsgruppen för utbildningens digitalisering möts för avstämning en gång i veckan samt vid behov. Gruppen samordnar de kommunikationsinsatser som görs gentemot olika målgrupper.
Interna nyheter relaterade till covid-19
-
Stefan Stenbom Foto: Susanne Kronholm 26 jan 2021 -
Roligheter i Zoom gjorde julen mindre ensam13 jan 2021
-
Mot ljusare tider15 dec 2020
-
Hallå där Hanna Sundelin, ceremonimästare på KTH11 dec 2020
-
Kul ihop på Zoom efter jobbet1 dec 2020
-
Undervisning slitsamt under pandemin26 okt 2020
-
Så kan du bidra till att nå miljömålen5 okt 2020
-
Campus fylls med studenter igen18 aug 2020
-
Intern utvärdering stärker KTH inför RAE3 aug 2020
-
På jakt efter helhetslösningar1 jul 2020
-
Friskvård gav närhet i distansen17 jun 2020
-
Fler tillbaka på campus i höst17 jun 2020
-
En sommarhälsning från rektor10 jun 2020
Information om covid-19
- För information om coronaviruset generellt hänvisas till Krisinformation.se , där finns även en engelsk version .
-
Folkhälsomyndighetens webbplats har mycket information om covid-19.
- Frågor och svar från Folkhälsomyndigheten , även engelsk version .
- Frågor och svar från European Centre for Disease Prevention and Control
- Frågor och svar från World Health Organization
För allmän information om covid-19, ring 113 13. För frågor i samband med misstänkt sjukdom hänvisas till sjukvården via telefon 1177 eller 1177.se .