Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

CBH-doktorand utvald till prestigefyllt program

Publicerad 2019-05-29

Vinutha Shreenath, doktorand vid Medicinteknik och hälsosystem, har blivit utvald till det prestigefyllda Frontier Development Lab (FDL).

Vinutha Shreenath, doktorand vid Medicinteknik och hälsosystem.

Vinutha Shreenath har nästan avslutat sina doktorandstudier i AI och systemteknik vid GaPSlabs, Campus Flemingsberg.
FDL  tillämpar AI-teknologier inom rymdvetenskap för att flytta fram gränserna inom forskningen och utveckla nya verktyg för att hjälpa till att lösa några av de största utmaningarna som mänskligheten står inför. Dessa sträcker sig från påverkan av klimatförändringar till att förutsäga rymdväder, från att förbättra katastrofberedskap till att identifiera meteoriter som skulle kunna inneha nyckeln till vårt universums historia. FDL är ett offentligt/privat partnerskap med amerikanska NASA och ESA i Europa.
Vinutha Shreenath kommer att arbeta med ämnet Mission Support: New era of exploration enabled by autonomy and miniaturisation.
- Jag har valts ut som en AI-forskare för FDL Europe. Jag kommer att tillbringa min tid vid Europeiska rymdorganisationens, ESA, centra for begreppsdefinition, följt av prototypverksamhet, handlingar och utkast, följt av en demo för FDL:s partners, säger Vinutha Shreenath.