Till innehåll på sidan

En sommarhälsning från Mikael

Publicerad 2022-06-23

Skolchef Mikael Lindström skriver om ett inspirerande studiebesök i Nederländerna och skickar en sommarhälsning till alla CBH:s medarbetare.

CBH:s prefekter, vice skolchefer och jag har under några dagar den här veckan besökt Wageningen University & Research i Nederländerna. Med hjälp av Sebastiaan Meijers goda kontakter med universitetet fick vi en unik inblick i hur de strategiskt har arbetat med att bli ett ”mission driven” universitet. I kontrast till att bara fokusera på till exempel livsmedelsteknik är området istället mycket bredare, som minskad hunger i världen. Detta gör att fler utbildningsprogram och forskningsinriktningar blir involverade. Wageningen University & Research har klättrat i både det internationella rankingsystemet och studentnöjdhet med en häpnadsväckande fart och ses i dag som en modell för ett framgångsrikt universitet på många håll i världen. Extra spännande är att forskningsinstitutdelen är en integrerad del av universiteten, där av namnet Wageningen University & Research. En jämförelse vore om KTH och RISE delade tjänster och infrastruktur. Sammanfattningsvis var det mycket inspirerande dagar och med extra energi tittar vi nu på hur vi kan fortsätta att utveckla CBH-skolan.

Nu kommer CBH-nytt att ta sommarpaus så jag vill passa på att uttrycka mängder av tacksamhet till alla medarbetare som är med och bidrar till att vi utvecklar vår utbildning, forskning och samverkan på CBH-skolan. Se nu till att använda sommarledigheten till återhämtning och ta till vara på de där stunderna som ger dig ny energi. Jag ser fram emot att gemensamt fortsätta att utveckla CBH-skolans verksamhet tillsammans med er!

Ta hand om er och ha en fin midsommarhelg!

Mikael