Glöm inte din semester och ditt friskvårdsbidrag!

Publicerad 2019-11-07

Simhopp, motionsdans eller bowling? Nu närmar sig årsskiftet. Många av oss har friskvårdspengar kvar att använda för 2019. Via "KTH för mig" kan du se hur mycket du har kvar. Innan årsskiftet är det också bra att stämma av ditt ”semesterkonto”.

För en helårsanställd är friskvårdsbidraget 3 000 kronor. Du kan använda pengarna för att köpa direkt av leverantörer via sidan. Ett alternativ är att lägga ut pengar hos en annan friskvårdsleverantör och få återbetalning via kvitto.

Läs gärna mer om vilka aktiviteter som är godkända för friskvårdsbidraget på KTH för mig . Körsång på arbetet, massage, klättring, gym, boule, budo/kampsport, bowling, motionsdans, simhopp är några möjliga aktiviteter.

Semesterdags

Innan årsskiftet är det också bra att stämma av ditt ”semesterkonto”. Den som har blankettmetoden rapporterar in dem via Egenrapporteringen/HR+  och kan spara semesterdagar. Minst 20 semesterdagar måste tas ut och max 30 får totalt vara sparade (årets plus ev tidigare sparad semester).

Den som har schablonmetoden kan inte spara några semesterdagar till nästkommande år. Där tas semester ut i samråd med närmaste chef. Dagar som inte har tagits ut förfaller alltså, men semesterersättning betalas ut för de semesterdagar som du har haft rätt till under året.

Innehållsansvarig:Sabina Fabrizi
Tillhör: CBH
Senast ändrad: 2019-11-07