Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Mikael om arbete och resor under våren

Publicerad 2021-03-11

Skolchef Mikael Lindström skriver om det senaste beskedet om att vi ska jobba hemma till och med den 31 maj och vad det innebär för verksamheten.

I tisdags kom rektors beslut om anpassning av arbetsplatsförlagd verksamhet under vårterminen 2021. Beslutet gäller från och med 1 mars till och med den 31 maj 2021. Ändringar kan komma att göras till följd av regeringens och andra myndigheters besked och rekommendationer.

Chefer och medarbetare ska i samråd se till att endast de som måste vara på plats för att verksamheten ska fungera arbetar på campus. Övriga ska arbeta hemifrån. I övrigt bedrivs verksamheten enligt tidigare planering och beslut.

KTHbedriver till viss del verksamhet på plats under vårterminen 2021 och det innebär att fysisk närvaro i många fall krävs. Verksamheten ska planeras så att fysisk närkontakt och trängsel undviks. Samordning ska ske kring gemensamma lokaler och allmänna utrymmen där flera enheters/motsvarande medarbetare vistas samtidigt. Stöd och service anpassas därefter.

Fysiska möten som samlar en större grupp människor (konferenser, evenemang med mera) ska ersättas med digitala möten eller sammankomster i mindre grupper.

Inrikes tjänsteresor kan genomföras efter avstämning med närmaste chef och inlämnande av reseorder. Tjänsteresan ska även genomföras i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Utrikes tjänsteresor bör undvikas, men kan efter samråd med närmaste chef och inlämnande av reseorder göras i undantagsfall. Resorna ska då genomföras i linje med rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och UD.

Mikael