Till innehåll på sidan

Mikael om en ny bilpool på CBH

Skolchef Mikael Lindström framför en vätgasbil
Publicerad 2021-06-17

Skolchef Mikael Lindström skriver att det nu finns fem vätgasbilar på KTH campus som CBH-skolans personal får använda, både i tjänsten och privat.

Ibland händer saker fort på KTH och ni som besöker Teknikringen 42, där institutionen för kemiteknik finns, kan nu se fem stycken av Toyotas senaste vätgasbilar. CBH-skolan inledde med hjälp av professor Göran Lindberg en diskussion med Toyota under våren, om möjligheten att ställa upp några poolbilar som drivs med vätgas.

Tanken är att vår personal kan använda dess både privat och i tjänsten. Bilarna är tillgängliga för alla som laddar ner appen KINTO, där man enkelt kan växla mellan att boka resor för privat bruk eller i tjänsten. Bilarna behöver i dagsläget lämnas på platsen där man hämtar bilen men vi ska se över behovet att kunna använda bilarna på CBH:s olika campus. Vi kommer också att kunna demonstrera bränslecellstekniken för våra studenter och involvera till exempelvis examensarbetare i projekt med Toyota. Vi tror att detta kan bli en väldigt bra start på ett långsiktigt samarbete mellan CBH, KTH och Toyota.

Mikael