Till innehåll på sidan

Mikael om impact och innovation

Publicerad 2021-02-17

Skolchef Mikael Lindström skriver om CBH-skolans arbete med impact, en ny spännande webinarserie och KTH:s nyinstiftade innovationspris.

Ordet impact definieras som en effekt, förändring eller fördel för ekonomin, samhället, kulturen, policys eller tjänster, hälsa, miljö eller livskvalité – bortom akademin. I KTH:s impact-projekt bedrivs aktiviteter för att öka KTH:s impact, bland annat genom att öka medvetenheten kring begreppet hos KTH:s forskare. KTH:s impact-projekt leds av en projektledare centralt som tillsammans med utsedda impact-ansvariga på varje skola driver arbetet framåt. På CBH är det My Hedhammar och Bertil Gruve som är impact-ansvariga och Josefin Illergård är kommunikatör i projektet. Nu startar gruppen en webinarserie om forskningsinfrastruktur på CBH. Under tre tillfällen under vårterminen, med start nu i februari, kommer ni att kunna ta del av lunchwebinarier i Zoom. Syftet är att ge forskare på CBH tillfällen att upptäcka nya möjligheter som kan bidra till att göra forskning med stort genomslag. 

Webinarierna hålls på engelska och zoom-länkar kommer att publiceras på CBH:s impact-sida .

På temat impact släpptes i veckan nyheten om det nyinstiftade priset KTH Innovation Award . Priset delas ut till personer från KTH som genom nyskapande innovationer bidragit till ett bättre samhälle. Priset instiftades 2020 genom donationer av Spotifys vd och grundare Daniel Ek och Mathias Uhlén, professor på KTH. Prissumman är på 500 000 kronor.

Alla kan nominera en kandidat till KTH Innovation Award. Du kan också nominera dig själv. Nomineringen är öppen till den 15 april.

Nominera din kandidat till KTH Innovation Award

Mikael