Nytt taxiavtal på plats

Publicerad 2020-05-20

Nu är implementeringsfasen av taxiavtalet på plats. Du kan boka din taxiresa i tjänsten med Cabonline (OBS! boka inte direkt hos leverantörerna, Sverigetaxi eller Taxi kurir).

Stockholms Universitet har upphandlat ramavtal för taxitjänster, som också KTH kan beställa från (s.k. hängavtal). Avtalet gäller från 9 september 2019 och är tecknat med två leverantörer Sverigetaxi och Taxi kurir som har den gemensama beställningscentralen Cabonline (växelfunktion som binder dessa två taxiföretagen).

Avtalet omfattar köp och leverans av taxitjänster (till och från flygplats/tåg samt övriga taxiresor) inom hela Stockholms län.

Så bokar du en taxi

Bokning sker primärt (rekommenderas i första hand) via Cabonlines applikation på din mobil eller tablet, se lathund nedan och följ instruktionerna för att komma igång och skapa inloggning. Det finns möjlighet att boka via webben eller via telefon.

Lathund: KTH Cabonline - Boka med app och web (pdf 1,7 MB)

Du kan boka taxi nu eller senare, avboka och boka resa igen samt boka tillval (Miljöbil/kombi bil/elbil).

Du får en bokningsbekräftelse via e-post, samt information i appen (enligt enhetsinställning svenska/engelska). Vid bokning via webben skickas även en bokningsbekräftelsen via SMS.

Resenärsprofil – inställningar i appen/webben:

Det första du gör när du har laddat ner appen eller öppnat webbsidan och loggat in, kontrollera ditt mobilnummer i appen/webbsidan.

Det är viktigt att mobilnumret i din profil är rätt. Om det är ett felaktigt mobilnummer i appen/webbsidan, logga in på KTH-RES/Min profil och uppdatera enligt exempel nedan:

  • Landskod: 46 (inga inledande nollor till exempel 0046 för Sverige)
  • Riktnummer: 70 (inga inledande nollor till exempel 070)
  • Mobilnummer: 7200888

Ändring/uppdatering av din profil görs ALLTID i KTH-RES/Min profil (INTE i appen/webbsidan). Notera att uppdateringen kan ta upp till en arbetsdag.

De taxiresor, till och från övriga flygplatser/tåg i Sverige och utrikes (där det är möjligt att boka) bokas hos Egencia.

Innehållsansvarig:Jon Lindhe
Tillhör: CBH
Senast ändrad: 2020-05-20