Sök finansiering för forskning kring covid-19-utbrottet

Foto: Fusion Medical Animation
Publicerad 2020-03-25

Genom EU-initiativet IMI kan du just nu söka finansiering av medicinska innovationer för att stoppa coronavirusets spridning.

Innovative Medicines Initiative, IMI, är ett partnerskap mellan EU-kommissionen och European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA). Med deadline 31 mars kan du som är forskare söka finansiering för innovationsprojekt utifrån forskning kring covid-19-utbrottet, det så kallade coronaviruset.

Projekten kan handla om antivirala medel, diagnostik eller verktyg för att hantera nuvarande och framtida utbrott av covid-19. Syftet är att lyfta medicinska innovationer för att stoppa coronaviruset och dess spridning. Total budget för utlysningen är 45 miljoner euro.

Detta kan ni söka finansiering för

I erbjudandet finansieras innovationsprojekt utifrån forskning kring bland annat:

  • Utveckling av antivirala medel såväl som andra typer av terapeutiska läkemedel för att få snabbt svar på det nuvarande covid-19-utbrottet.
  • Utveckling av terapeutiska läkemedel för att hantera nuvarande eller framtida utbrott av coronavirus.
  • Utveckling av diagnostik som säkerställer snabb utvärdering av kandidater baserat på befintlig teknik.
  • Utveckling av snabba och tillförlitliga verktyg för detektering av covid-19-bärare och individer med symtom som misstänks för covid-19-infektion.

Ansök

För mer information och ansökan, vänligen besök: Finansiering av medicinska innovationer för att stoppa coronavirusets spridning (vinnova.se).

Innehållsansvarig:Sabina Fabrizi
Tillhör: CBH
Senast ändrad: 2020-03-25