Tips för en lyckad zoompresentation

Publicerad 2020-03-31

Treesearch och WWSC har startat en virtuell konferensserie med livesända presentationer två gånger i veckan. Men hur enkelt är det egentligen att strömma presentationer via Zoom? Josefin Illergård, plattformskoordinator för Treesearch, har svaren.

– Uppställningen är riktigt enkelt. En dator och internetuppkoppling, det är egentligen allt som behövs, säger Josefin Illergård.

Allt sköts via ett Zoom-möte som deltagarna ansluter sig till. Zoom sköter sedan strömningen mot ett kopplat YouTube-konto. Bra ljud är också viktigt, men enkelt att fixa. För att få bättre ljud än med datorns inbyggda mikrofon tipsar Josefin om att använda ett enkelt headset till mobil, något som de flesta har.

För att få bra bild kan man se till att ha dagsljus eller sätta lampor snett bakom skärmen. Att höja upp datorn, till exempel med kartonger, ger en bättre kameravinkel.

– Har man fixat de tekniska grunderna, ljud och bild, så kan man sedan fokusera på det viktiga: publiken. Där skiljer det sig inte från andra presentationer – publiken är alltid det viktigaste.

Instruktioner hur man kopplar sitt zoom-möte mot strömningstjänster finns på Zooms hemsida .

Relaterat: Treeserach startar virtuell konferensserie

Innehållsansvarig:Jon Lindhe
Tillhör: CBH
Senast ändrad: 2020-03-31