Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Välkommen Stefan Patkos

Stefan Patkos
Stefan Patkos. Foto: Jon Lindhe, KTH.
Publicerad 2023-03-01

Stefan Patkos är sedan en vecka tillbaka ny laboratorietekniker på Fiber- och Polymerteknologi, där han kommer att ha hand om bland annat inköp av kemikalier.
– Jag har jobbat inom industrin tidigare men ser fram emot att få arbeta med något som inte bara är kommersiellt, utan som faktiskt betyder något.

Vad gjorde du tidigare?

– De senaste sex åren har jag jobbat på Tikkurila (som äger varumärkena Alcro och Beckers), som är en producent av industri- och konsumentmålarfärg. Där jobbade jag som labbtekniker på supportlaboratoriet och stöttade kunder med bland annat tester och utredningar. Den här tjänsten sökte jag eftersom jag ville arbeta med något som har med forskning och vetenskap att göra, något som betyder något och inte bara handlar om det kommersiella.

Vad arbetar du med på CBH?

– Som laboratorietekniker kommer jag att koordinera arbetet, sköta inköp av kemikalier, ta hand om instrument och i framtiden LIMS (Laboratory Information Management Systems), som är ett program för hantering av flöden i ett laboratorium och dess utrustning. Mitt jobb är att se till att doktoranderna har det de behöver för sin forskning. Just nu försöker jag lära känna doktoranderna för att se vad de gör och hur deras forskningsprojekt ser ut.

I vilka frågor kan man vända sig till dig?

– Jag jobbar som sagt mot doktoranderna, så är man doktorand på Fiber- och polymerteknologi och behöver kemikalier eller utrustning är det mig man ska vända sig till.

Text: Åsa Karsberg