Till innehåll på sidan

Doktorandrådet

CBH-skolans doktorandråd är ett officiellt organ från doktorandsektion vid THS och har som mål att företräda doktorander i viktiga frågor. Varje skola på KTH har sitt eget råd.

Doktorandrådets ledamöter har som mål att förbättra kvaliteten på forskning och utbildning för doktoranderna, samt att förbättra doktorandlivet i stort.

Ledamöterna i doktorandrådet väljs en gång om året bland alla doktorander på CBH-skolan med ambitionen att representera alla utbildningsprogram på forskarnivå. Under året deltar ledamöterna i flera samanhang där viktiga beslut fattas: vid rekryterings- och befordringsmöten, ledningsmöten på skol- och institutionsnivå, utbildningskvalitetsmöten och JML-möten. För att främja samarbete och hjälpa doktorander att få nya vänner anordnar doktorandrådet även evenemang som sportaktiviteter, grillkvällar, utomhusevenemang och mycket mer. Ledamöterna är alltid tillgängliga för CBH:s doktorander och försöker hjälpa dem efter bästa förmåga.

Vittnesmål från tidigare ledamöter

Porträttfoto av Martina Butori.

Martina Butori

”Att vara med i doktorandrådet har varit en insiktsfull upplevelse. Under dessa två år som ledamot fick jag möjlighet att se hur KTH och CBH arbetar ”bakom kulisserna” och att representera andra doktorander i viktiga frågor. Jag fick chansen att skapa en lathund för doktorander som jag tror kan komma till nytta för nya studenter som letar efter viktig information. Det var också väldigt roligt att ordna sociala evenemang som skattjakten och doktorandgrillningen. Sammantaget skulle jag absolut rekommendera alla doktorander att delta i rådet.”

Leende kvinna.

Elise Farah

”Jag har varit med i doktorandrådet två år i rad. Även om det var lite tidskrävande gav det mig en inblick i hur KTH arbetar och en förståelse för att doktorander kan vara en del av beslutsprocessen. Det lyfte också fram de problem som påverkar forskningen inom den nuvarande strukturen, vilket ger oss som råd möjlighet att driva på för lösningar. Jag fick också vara med på riktigt häftiga evenemang och träffa fantastiska människor oavsett om det är studenter eller professorer/administratörer som jag inte skulle ha träffat på andra sätt. Generellt sett är jag väldigt tacksam för erfarenheten, kompetensen och vännerna som jag har fått under min tid som representant.”

Man med mössa.

Juan De Gracia Triviño

”Att delta i rådet gav mig chansen att bättre förstå hur KTH arbetar och hur stort inflytande doktorander kan ha i relevanta beslutsprocesser. Under min tid i rådet fick jag chansen att delta i befordran och rekryteringskommittéer, hjälpa till att skapa nya kurser för doktorander och vidta åtgärder för att förbättra kvaliteten på våra studier. Slutligen delade jag fantastisk tid med andra doktorander i sociala evenemang och under mötena, vilket gjorde arbetet mycket roligare.”

Aktiviteter

Varje vecka erbjuder CBH:s doktorandråd möjlighet att utöva idrott i KTH-hallen, bland annat volleyboll, badminton och innebandy. Det är ett bra tillfälle att träna samtidigt som man får nya vänner. Från och med i år anordnas även padeltennis i Flemingsberg. Prenumerera på rådets veckobrev för att inte missa någon uppdatering.

Efter förra årets framgångar kommer CBH:s doktorandråd att fortsätta organisera skattjakten även i år! Under detta event gick grupper av studenter runt i staden för att samla alla ledtrådar medan de njöt av Stockholms vackraste utsiktspunkter. Det snabbaste laget att hitta alla nycklar fick gratisbiljetter till Fotografiska. Gratisbiljetter gavs också till laget som vann fototävlingen. Alla de tävlande grupperna belönades också med en trevlig middag.

Kontakt

phdcouncil@cbh.kth.se

Facebooksida

Medlemmar Doktorsprogram

Kemivetenskap (ordförande)

Kemivetenskap

Kemivetenskap
Kemivetenskap
Kemivetenskap
Kemivetenskap
Bioteknologi
Medicinsk teknologi
Innehållsansvarig:Jon Lindhe
Tillhör: CBH
Senast ändrad: 2023-05-05