Till innehåll på sidan

Planera din resa

Det finns en del att tänka på innan du reser. På denna sida har vi samlat viktig information samt tips och råd till dig som ska resa.

Utvärdera behov av att resa

Måste du resa personligen eller finns digitala alternativ?

För att minska koldioxidutsläppen har KTH riktlinjer för alla möten och resor, inrikes och utrikes, som genomförs av anställda och icke-anställda. I första hand vill KTH att du anordnar resfria alternativ så som webb-, video- eller telefonkonferenser.

Riktlinje om möten och resor

Kolla upp din destination

Kontrollera UDs rådande reserekommendationer
Du som reser är skyldig att kontrollera och följa UDs rekommendationer.
Se UD avråder  eller ladda hem appen UD Resklar.

Gör en riskbedömning utifrån inreseregler
Vad händer om du blir sjuk? Kontrollera landets inreseregler vid ec krav på karantän etc.

Skapa reseorder

För resor över 100km behöver du skapa en reseorder.
En reseorder är ditt bevis på att tjänsteresan är beviljad av närmaste chef samt att försäkringsbestämmelser och reseförmåner gäller vid resan.
Om något händer på din resa ska du kunna bevisa för försäkringsgivaren att resan skett i tjänsten, detta kan ses genom attesterad reseorder i KTH-RES.

Se till att alltid boka flyg, tåg, hotell och transfer (ex. flygbuss eller Arlanda Express) via den upphandlade resebyrån Egencia som fakturerar KTH. OBS! Vid ev behov av att använda annan tjänst inom Sverige, använd inte Airbnb eller liknande förmedlingstjänster då de är avsedda för privatpersoner. Utlägg för Airbnb ersätts inte av KTH.

Taxi inom Sverige bokas via Cabonline, läs mer här: Hur du bokar via Cabonline . OBS! Vid ev behov av att använda annan taxitjänst inom Sverige, använd inte UBER, Bolt eller liknande då de är avsedda för privatpersoner.

Här finns en guide för dig som arbetar på CBH-skolan: Skapa en reseorder i KTH-RES

Försäkrad på resan

Alla som reser i tjänsten på KTH täcks av en tjänstereseförsäkring via Kammarkollegiet.
Kontakta oss på travelexpenses@cbh.kth.se  så ordnar vi ett tjänstereseförsäkringsintyg som du tar med dig på resan. Ska du åka inom EU bör du även beställa ett europeiskt sjukförsäkringskort via försäkringskassan. För att se vad som ingår i tjänstereseförsäkringen och vad du kan behöva stå för själv, läs mer via länkarna nedan.

Information om tjänstereseförsäkringen och europeiskt sjukförsäkringskort:
KTH Tjänstereseförsäkring

Betalkort

Reser du ofta? Eurocard (FUP-kort) är ett betalkort med förlängd betaltid på 30 dagar så att du som resenär hinner skapa en utläggsrapport i KTH-RES och få ersättningen innan fakturan kommer hem till dig. Kortet kostar inget men är endast tillgängliga för anställda på KTH.
Ansök här: Eurocard - Företagsupphandlat privatkort (FUP)