Förändringar i skolans ledningsgrupp

Christina Zander
Publicerad 2021-03-18

EECS administrativa chef Christina Zander kommer snart att starta en ny tjänst på Försvarshögskolan.

Christina Zander, skolans administrativa chef, har rekryterats till tjänsten som högskoledirektör vid Försvarshögskolan och lämnar EECS i april.

– KTH har varit en fantastisk arbetsgivare, och jag har lärt mig så mycket under mina åtta år här, men nu är det dags för mig att gå vidare. Skolsammanslagningen var en riktig utmaning, och jag är djupt imponerad av både anpassningsförmågan och kapaciteten hos alla på verksamhetsstödet. De tog sig an utmaningen med bravur. Det är tråkigt att jag inte får arbeta mer med Sonja, men jag ser fram emot att följa hennes arbete och ledarskap från andra sidan vägen. Mitt kontor kommer att vara på Drottning Kristinas väg 37 så jag kommer inte vara så långt borta, säger Christina Zander.

Kommentar från skolchefsgruppen

Sonja Berlijn, EECS skolchef

– Först och främst vill vi tacka Christina så mycket för hennes enorma engagemang i EECS. Hon utförde ett fantastiskt jobb i sammanslagningen för ett antal år sedan och gör fortfarande ett enastående jobb. Så det är med blandade känslor vi fick nyheterna. Vi kommer att sakna henne som chef på vår skola och också som en positiv, entusiastisk kollega. Samtidigt förstår vi att det här är en stor möjlighet för henne. Vi gratulerar både henne och Försvarshögskolan!, säger Sonja Berlijn, skolchef på EECS.

– Vi har redan startat processen med att rekrytera en ny administrativ chef. Detta kommer naturligtvis att ta lite tid och under tiden kommer vi att utse en tillförordnad administrativ chef.

Fler uppdateringar om rekryteringsprocessen och den tillförordnade administrative chefen kommer att publiceras under mars–april.