Till innehåll på sidan

Parkering på campus

Parkera kostnadsfritt med en parkeringsdekal

Publicerad 2020-09-07

Från och med den 1 september börjar Akademiska Hus ta betalt för besökare att parkera på våra campus. Du som anställd fortsätter parkera kostnadsfritt med en parkeringsdekal som hämtas upp i valfritt Servicecenter.

För dig som anställd gäller följande:

Campus

  • Om du har en grön parkeringsdekal för 2020 kan du fortsätta att parkera kostnadsfritt tills vidare (dekalen kan kvitteras ut i valfritt Servicecenter om du saknar en sådan), dock är du som anställd inte garanterad en parkeringsplats på campusområdet. Undantag är Drottning Kristinas väg på campus, som ägs av staden, här gäller reguljära parkeringsskyltar och inte parkeringsdekalen.
  • Om du har köpt årskort eller månadskort för parkering från Akademiska hus, kan dessa inte ersättas av arbetsgivaren utan förmånsbeskattning. 

Electrum

  • Det finns 11 gratisparkeringar på Isafjordsgatan 18A, platserna 101-111, där du tills vidare kan parkera kostnadsfritt med grön parkeringsdekal 2020 (dekalen kan kvitteras ut i valfritt Servicecenter om du saknar en sådan), dock är du som anställd inte garanterad en parkeringsplats.
  • Ytterligare parkeringsplatser finns för de anställda som har tecknat ett hyresavtal för en parkeringsplats med Akademiska hus med betalning via avdrag på lön. De parkeringarna kan endast användas av anställda som har ett hyresavtal för en parkeringsplats då dessa betalas av den anställde som står på avtalet. Hyreskontraktet för de här parkeringsplatserna löper till 31 december 2023 och kan inte ersättas av arbetsgivaren utan förmånsbeskattning.