Till innehåll på sidan

Var med på EECS Digital Day 2020 den 9 juni kl. 15 - alla är välkomna - bara att zooma in!

9 juni, klockan 15.00

Publicerad 2020-05-14

Zoom-länkar EECS Digital Day – se program längre ner

Kl. 15.00: Inledning

Kl. 15.35-15.50: STAGExEECS Goes Digital

Välj ett Zoom-rum.

Kl. 16.00-16.15: Social Distancing Goes Social Happening

Välj ett Zoom-rum.

Kl. 16.20 Gemensam avslutning

Ingen föranmälan krävs.

Håll utkik på denna sida om det uppstår problem med Zoom den 9 juni.

Program EECS Digital Day 2020

Kl. 15.00: Inledning

Kl. 15.35-15.50: STAGExEECS Goes Digital

Kom ihåg!

Kom ihåg att du måste byta Zoom-rum mellan seminarierna. Länkar till varje Zoom-rum hittar du i den grå rutan.

Välj mellan att lyssna på universitetslektor Niclas Roxhed  (MST) eller universitetslektor Bob Sturm (TMH). 

  • Universitetslektor Niclas Roxhed: "Simplifying collection of biosamples and delivery of drugs". Återkoppling med sluten slinga är ett grundläggande koncept inom elektroteknik och en naturlig del av all elektronisk, robot- eller signalbehandling- eller styrsystemdesign. Emellertid saknar ofta biologiska system, särskilt de som är under läkemedelsintervention, goda möjligheter att mäta adekvata signaler. Istället är de flesta av dessa system modellbaserade. Genom att förenkla både biologisk provtagning och administration av läkemedel möjliggör detta mycket mer data och mer kontrollerbara biologiska system som i slutändan är fördelaktigt för patienter och främjar hälsa. I samtalet kommer jag att presentera nya strategier för hur vi använde mikroteknologier för att underlätta för patienter att samla in data och lättare ta läkemedel, och hur detta kan bidra till att bekämpa konsekvenserna av pandemin och i slutändan göra att vi vet mer om oss själva.
  • Universitetslektor Bob Sturm: "Folk music at the AI frontier: The MUSAiC project", MUSAiC (ERC-2019-COG No. 864189) är ett femårigt projekt på EECS som påbörjas senare i år, som kommer att utveckla och studera effekterna av artificiell intelligens på musik. Ett specifikt område för analys är folkmusik, till exempel dansmusik från Irland och Skandinavien. I seminariet kommer Bob att presentera grunden för detta arbete och framföra AI-genererad folkmusik.

Kl.15.50-16.00: Paus

Kl. 16.00-16.15: Social Distancing Goes Social Happening

Välj mellan olika sociala seminarier.

  • Professor och centrumföreståndare för CASTOR Software Research Centre Benoit Baudry:  "A software art experience about browser fingerprinting". Välkommen att delta på en mjukvarukonstutställning om "fingeravtryck i webbläsaren", skapat tillsammans med kollektivet re|thread och alla digitala besökare. Utforska konstverken som formar och formas av din onlinenärvaro och diskutera mjukvara, konst och allt däremellan!
  • HR-handläggare Petra Persson : "Light relaxing yoga". Delta i en avkopplande yogastund med vår egen yogaguru Petra Persson. Det blir ett enkelt och roligt sätt att prova på yoga och få en stunds avslappning. Du yogar sittandes på din stol och du behöver inte vara med på video om du inte vill.
  • IT-samordnare Fredrik Liljeblad : "En virtuell guidad rundtur av konst och arkitektur på KTH Campus". Följ med på en guidad fotorunda av KTH:s pampiga huvudbyggnad och dess vackra omgivningar.
  • Universitetslektor Leif Handberg : "KTH R1 - från en experimentell kärnreaktor till en plats för experimentella föreställningar! ". Ta del av en presentation som börjar med diskussioner om efterkrigstiden i slutet av 1940-talet, sedan bygget av en forskningsreaktor för "big science" och hur detta unika kulturarv för forskning blev en plats för multidisciplinära möten och ett showroom för KTH-aktiviteter.

Kl. 16.20 Gemensam avslutning

Inspelning och dokumentering

Eventet kommer att spelas in (video) och skärmdumpar (foto) kommer att tas under hela eventet.