Verksamhetsstödet i sommar

Hur du får hjälp med ditt ärende under juni, juli och augusti.

Photo by Niklas Veenhuis on Unsplash
Publicerad 2020-06-03

Under sommaren finns personal på plats, men i en begränsad omfattning. Öppettiderna i servicecenter ser annorlunda ut och svarstiderna kan bli något längre.

Verksamhetsstödets enheter

Enheterna kan nås som vanligt via funktionsadresserna.

Till funktionsadresserna

Servicecenters öppettider

Från vecka 26 till vecka 32 (22 juni – 7 augusti) är det sommartider på samtliga servicecenter Borggården, Electrum och Q. Medarbetare finns på plats i ”back office” övrig tid och kan kontaktas via Servicecenters funktionsadress under hela sommaren. Frukt- och mjölkleveranser upphör mellan veckorna 26 – 32.

Sommaröppettiderna är: måndagar och onsdagar mellan 10:00 – 12:00. Övriga tider under arbetsdagen nås Servicecenter på funktionsadressen.

Skicka mejl till Servicecenter

Övriga tjänster - basservice

• Fakturor kommer hanteras som vanligt.
  • Postrundan sker en gång om dagen både på KTH campus och i Electrum.
  • Personal finns på plats och kan ta emot paket och bud. Budfirman får ringa på telefonnummer som anslås på entrédörrarna.
  • Accesser, bud och enkla cateringbeställningar utförs hela sommaren.

Rekryteringssystemet stängt

Rekryteringssystemet Varbi är stängt mellan den 13 juli och den 3 augusti för publiceringar av nya annonser eller förlängningar av pågående rekryteringar. Sista dag för begäran av publicering är onsdag den 8 juli. Alla andra funktioner fungerar som vanligt.

Avtal som behöver granskas och undertecknas av RSO före sommaren

Under sommaren kommer Research Support Office (RSO) inte att vara fullt bemannade vilket innebär att vissa ärenden kommer ta längre tid att hantera. Ett ärende måste ofta granskas av flera personer och eftersom sommarsemestern närmar sig ber RSO dig att skicka in eventuella avtal som kräver laglig granskning och undertecknande före sommaren, så snart som möjligt.

Signatur från skolchef under semestertiden

Mellan vecka 26-33 går skolkansliet på semester, det innebär att svar och underskrifter kan komma att dröja. Vi ber er att ha överseende med detta och kommer i möjligaste mån lösa de ärenden som kommer in.

Ärenden skickas som vanligt elektroniskt till skolchef  (inklusive försättsbladet). Originaldokument som skickas med internpost kan inte garanteras en omedelbar signatur. Varje vecka har en skolchef skolchefsjour vilket innebär att det är denne som hanterar ärendena.

IT-stöd och inköp av IT-utrustning

Campus Valhallavägen

• Öppet och tillgängligt hela sommaren, dock med något lägre servicenivå på grund av lägre bemanning.

Campus Kista

• De IT-tekniker som normalt hanterar inköp är lediga hela juli. Dock tas alla inkommande beställningar via inköpsfunktionen emot och hanteras på Campus Valhallavägen. Leveranserna kommer då ske till Valhallavägen, varpå IT-tekniker bistår med leverans till Kista.

pEECS sommaruppehåll 18 juni - 13 augusti

Nyhetsbrevet pEECS gör sommaruppehåll där det sista utskicket innan sommaren skickas ut den 18 juni och det första den 13 augusti.

Tips till nyhetsbrevet pEECS

Koda om telefonen

KTH-växel uppmanar alla att koda om telefonen under semestern.

Koda om telefonen

Entréer under sommaren

Säkerhetsgruppen vill påminna om att yttre entréer på KTH campus är låsta till och med den 24 augusti. Vid frågor kontakta kortexpeditionen: kortexp@kth.se

Allmän säkerhetsinformation

KTH har ordnat med extra säkerhetspatrulleringar under dagen, både på Campus Vallhallavägen och Electrum, för att se till att endast behöriga personer är på plats. Väktarna kommer att fokusera på lokalerna, för att leta efter saker som öppna fönster, vattenläckor osv.

Utöver detta kommer infrastrukturteamet, i samband med den dagliga postutdelningen, gå runt och kontrollera alla korridorer på EECS för att se till att allt är i sin ordning.

Vi uppmuntrar alla att hålla ett extra öga öppet och att inte under några omständigheter låta någon utan ett KTH-nyckelkort komma in i lokalerna. Detta är särskilt viktigt för att våra lokalvårdare och alla som arbetar på campus ska känna sig trygga på plats. Låt oss hjälpas åt att skapa en säker arbetsmiljö.