Till innehåll på sidan

Årets EECS-pris

Skolan för elektroteknik och datatvetenskaps hedersutnämnande, Årets EECS-pris, instiftades år 2018 och har som syfte att uppmärksamma personer som gjort stora insatser för EECS och/eller starkt bidragit till vår verksamhets synlighet. Mottagaren får ett resestipendium på 25 000 SEK.

EECS Award Winner 2021

Årets EECS-pris 2021

Årets EECS-pris 2021 delades mellan enhetschefen för utbildningskansliet Marianne Lundin, och Professor Wouter van der Wijngaart.

Marianne Lundin

Skolan för elektroteknik och datavetenskaps hedersutnämnande 2021 går till Marianne Lundin med motiveringen:

Med stort tålamod och ett enormt driv arbetar Marianne med utbildningsfrågor, förbättrar processer, rutiner och system. Alltid över skolgränser och för “Ett KTH”. Hon är en viktig förebild och kunskapskälla när det gäller att följa de lagar och förordningar som krävs av en myndighet.

Marianne lyssnar också ärligt och respekterar sin grupp på utbildningskansliet, mer än det förväntas av en ledare. “Marianne är uppmuntrande och har stenkoll på oss alla; hur vi mår, vad vi gör, vad vi behöver, osv.” Hon har trots rådande pandemi tillsammans med sin grupp oförtrutet jobbat vidare för våra studenters bästa.

Professor Wouter van der Wijngaart

Skolan för elektroteknik och datavetenskaps hedersutnämnande 2021 går till Professor Wouter van der Wijngaart med motiveringen:

“Han är nominerat för sina fina forskningsresultat, publicerade i världens högst rankade tidskrifter.
Wouter är en god kommunikatör och besitter ett starkt engagemang för att lyfta populärvetenskaplig kommunikation som Impact-ledare för skolan, som kursledare i sin doktorandkurs, i workshoppar med fakulteten och i sin egen LinkedIn-kanal.

Wouter har varit aktiv i att starta upp bolag. Han är också samordnare i en av KTH:s RAE-paneler. Sist men inte minst har Wouter arbetat med och visat engagemang för diskussionen om jämställdhet på KTH.”