Kungliga Tekniska högskolan, Institutionen för samhällsplanering och miljö

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Institutionen för samhällsplanering och miljö består av tre avdelningar och är ämnesmässigt inriktad mot områdena: urbana och regionala studier, geoinformatik samt systemanalys. Kunskapsområdet innefattar vetenskapliga studier av system, modeller och verktyg för förståelse, bevarande, förändring, förvaltning och utveckling av samhället, marken och den byggda miljön. En ambition är att analysera förutsättningar, villkor och strategier för en hållbar samhällsutveckling, såväl i ett nationellt som internationellt sammanhang.

Arbetsuppgifter

Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad på KTH leder forskningsprogrammet ”MISTRA Sustainable Consumption – från nisch till mainstream”. Detta är ett flerårigt forskningsprogram där ett flertal andra svenska lärosäten ingår samt samhällspartners från näringsliv, offentlig sektor och civilsamhälle.

Programmets syfte är att stimulera en övergång till mer hållbar konsumtion i Sverige såväl som internationellt. Programmets fokusområden är hållbar konsumtion av mat, heminredning och semestrande. Som administratör/internkommunikatör kommer du att arbeta med en större forskargrupp, en kommunikationsstrateg samt med samhällspartners runtom i Sverige.

Tjänsten är ett vikariat på deltid (70% av heltid), dock längst t o m 2020-01-31

Arbetsuppgifterna innefattar att:

  • Ansvara för programledningens administration, vilket till exempel omfattar att assistera programcheferna med programplanering och rapportering till finansiären Mistra, vetenskaplig såväl som ekonomisk, samt ansvara för praktiska arrangemang såsom arkivering, bokning av lokaler, resor för gäster, catering, etc.
  • Sköta internkommunikation inom konsortiet, vilket bland annat omfattar att underhålla plattform för kommunikation och delande av dokument, förbereda och dokumentera möten med t ex styrgrupp och programstyrelse. 
  • Ha regelbunden kontakt med partneruniversitetet och samhällspartners när det gäller rapportering, uppföljning och avtal. 
  • Assistera programmets kommunikationsstrateg, vilket till exempel omfattar att förbereda seminarier och workshops, uppdatera innehåll på programmets hemsida och andra informationskanaler samt sammanställa och skicka ut nyhetsbrev.

Kvalifikationer

För denna tjänst krävs att du som söker har utbildning med inriktning på administration, ekonomisk redovisning, bokföring och/eller projektsamordning eller motsvarande. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet från arbete med projektadministration, ekonomisk redovisning, och/eller internkommunikation, gärna från universitet eller högskola. Du ska också ha goda kunskaper i svenska, i tal och skrift, och goda kunskaper i användning av Officepaketet.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med Wordpress för uppdatering av hemsida.

Du behöver trivas med att ta ansvar och arbeta självständigt, men samtidigt samarbeta och kommunicera med många projektpartners. Du behöver vara ordningsam och kunna ta dig an såväl små som stora uppgifter. Du har en serviceinriktad inställning, en god kommunikationsförmåga samt lätt för att organisera. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Tidsbegränsad deltidsanställning till och med 2020-01-31.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Temporary position 3-6 months
Anställningen avslutas 2020-01-31
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 70%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A-2019-1530
Kontakt
  • Karin Bradley, Programchef, karin.bradley@abe.kth.se 0709-186088
  • Åsa Svenfelt, Programchef , asa.svenfelt@abe.kth.se 073-7652012
  • Eva Pettersson, HR-handläggare, eva.pettersson@abe.kth.se 08 - 7908662
Publicerat 2019-08-16
Sista ansökningsdag 2019-09-06

Return to job vacancies