Till innehåll på sidan

EU-finansiering

KTH är en aktiv deltagare i projekt som finansieras av EU:s olika program för forskning och innovation. EU-medel utgör därmed en ganska stor del av KTH:s externa forskningsfinansiering. Ansökan om EU-medel sker i hård konkurrens då EU ställer höga krav på hur dessa skall fördelas och användas på bästa sätt för att medföra störst nytta för samhället. Därmed krävs det mycket kunskap kring hur man söker, förvaltar och administrerar EU-projekt.

Entré teknikringen 1 med träd i förgrunden. Foto: Olof Holdar

I menyn hittar du information om olika typer av EU-program, läsa om de krav som ställs i samband med ansökan, kontraktering och projektgenomförande samt hur dessa ska bemötas och uppfyllas med stöd från RSO:s forskningsrådgivare och handläggare .

EU:s portal för utlysningar

Via EU:s webbaserade portal Funding & Tenders Opportunities Portal kan du hitta aktuella och kommande utlysningar inom EU:s olika program, ansöka om finansiering, samt administrera och rapportera godkända projekt.

Stöd för EU-ekonomer på KTH

Är du ekonom och arbetar med EU-projekt administration och redovisning på KTH? Besök dessa intranätsidor med information och stöddokument.

Prenumerera på RSO:s nyhetsbrev

Nyhetsbrevet från RSO skickas varannan vecka och innehåller information för forskare, bland annat kopplat till finansiering och evenemang.

Prenumerera