Akuta utlysningar i samband med COVID-19

Flera nationella finansiärer har akuta utlysningar inom olika discipliner för att stimulera forskning och innovation i relation till spridningen av COVID-19 och dess effekter i samhället.

Vinnova: "Innovationer i krisens spår"

Vinnova gör en ny satsning på innovationer i spåren av coronakrisen. Erbjudandet vänder sig till initiativ som har potential att genom innovation stötta samhället i en utmanande tid. De nya lösningarna ska kunna användas inom sex till tolv månader. Sista dag för ansökningar 17 april. Läs mer och ansök. 

Vetenskapsrådet: Använd en del av ditt bidrag till forskning om COVID-19

Coronavirusets spridning visar att vi snabbt behöver ökad kunskap på området. Därför har Vetenskapsrådet beslutat om en tidsbegränsad möjlighet att använda forskningsmedel till forskning som relaterar till sars-CoV-2 och covid-19, oavsett vilken projektidé medlen beviljats för från början. Forskningen ska genomföras från 1 april till som längst 31 juli 2020. Läs mer och anmäl ändrad användning av forskningsmedel. 

FORMAS: Säkerställa framtida tillgång till data / forskningsmaterial

Med anledning av Covid-19 och den rådande utvecklingen i Sverige och världen har Formas forskarråd beslutat att omgående öppna akututlysningen 2020. Formas vill inom rådets ansvarsområden, ge möjligheten att samla in data/forskningsmaterial av akut karaktär för att säkerställa framtida tillgänglighet för forskning. Sök senast den 31 augusti kl.14.00. Läs mer om utlysningen och ansökan. 

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Research Support Office. Vi arbetar som vanligt men mest online. 

Kontakta oss

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:Marianne Loor
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2020-03-30