Wallenbergstiftelserna

Wallenbergstiftelserna är samlingsnamnet för de allmännyttiga stiftelser som grundats av medlemmar i familjen Wallenberg. Stiftelserna finansierar excellenta forskare och forskningsprojekt som främjar Sverige och har anslagit omkring 33 miljarder kronor sedan 1917, varav närmare tio miljarder de senaste fem åren.

Den största stiftelsen grundat av medlemmar i familjen Wallenberg är Knut och Alice Wallenberg Stiftelse från 1917 som främjar forskning inom naturvetenskap, teknik och medicin.De andra två stora stiftelserna är Marianne och Marcus Wallenbergs Minnesfond (forskning inom klinisk medicin, juridik och samhällsvetenskap), samt Marcus och Amalia Wallenbergs Stiftelse (forskning inom humaniora, lärande och projekt för barn och ungdomsverksamhet).

Här hittar du mer information om de tre största Wallenbergsstiftelserna. För alla ansökningar till Wallenberg krävs ett stödbrev från rektor. För att hinna med detta ber vi er att kontakta Reserch Support Office  redan en månad innan aktuell Wallenbergutlysning stänger!

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:mariloor@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2019-05-28