Till innehåll på sidan

Hållbar energiomställning – vilka är de materialvetenskapliga utmaningarna?

KTH Materials Dialogue

En forskare med skyddsglasögon som håller i en liten bit solcell.
Perovskite är ett exempel på ett genombrott inom energimaterial. Det är så kallade tandemsolceller med sammansatt kiselteknik och tunnfilmsteknik. Visionen är att kombinationen ska ge både effektivare och billigare solenergi. Foto: Mikael Sjöberg

För att möta klimatförändringarna krävs ett väl fungerande energisystem. Valen av material bestämmer deras effektivitet, tillförlitlighet och hållbarhet. Vilka är de materialvetenskapliga utmaningarna?

Tid: To 2023-05-11 kl 10.00 - 15.00

Plats: Wallenbergsalen, IVA Conference center, Grev Turegatan 16, Stockholm

Videolänk: The workshop will also be available via live streaming at iva.se

Språk: Engelska

Exportera till kalender

Uppgiften för KTH:s forskningsplattformar Material och Energi är att skapa innovativa material och lösningar för framtidens energisystem. Utmaningen är att ta fram material och lösningar som innebär hållbar energiomvandling, lagring och överföring av energi. Vid seminariet ges en rad exempel på forskning i framkant inom speciellt heterogen katalys, solceller och högspänningsöverföring.

KTH:s forskningsplattformar ska främja tvärvetenskaplig samarbete och skapa en miljö för innovativa lösningar på viktiga framtidsutmaningar. Seminariet arrangeras av forskningsplattformarna Material och Energi tillsammans med IVA avdelningar för Elektro- respektive Kemiteknik. Vid seminariet får du möta forskare, aktörer och andra specialister inom området.

Program finns på engelska

Registrering på IVA:s webbplats

Sista registreringsdag är 10 maj 2023.