1. Skapa personkonto i Prisma

Alla användare i Prisma (forskare, signerare och administratörer) måste skapa ett individuellt personkonto.

Viktig information

Även följande personer behöver ett personkonto:

• Signerare
  • Medsökande forskare
  • Medverkande administratörer

Din skola, avdelning/institution behöver inte skapa ett organisationskonto. KTH har ett organisationskonto.

Checklista:

1. Skapa ORCID iD (om du ej redan har). Adminpersonal behöver ej göra detta steg.
  2. Skapa personkonto i Prisma.
    1. Skapa personkonto med SWAMID.
    2. Fyll i registreringsformuläret.
  3. Klicka på aktiveringslänken i aktiveringsmailet från Prisma.
  4. Personkontot är färdigt och du kan nu logga in i Prisma (använd "Logga in med SWAMID" för att använda dina @kth.se inloggningsuppgifter.).

Information från Prisma:

Tanken är att du endast ska ha ett konto i Prisma där du samlar all din information. Tänk därför på att du bara kan ha en mejladress kopplad till ditt Prismakonto och att den mejladressen är ditt användarnamn. Om du vill bjuda in en person att medverka i din ansökan är det viktigt att inbjudan går till den mejladress som personen har kopplad till sitt personkonto i Prisma.

1. Skapa ORCID

Innan du skapar ditt personkonto i Prisma så rekommenderas du att skapa ett ORCID iD, förutsatt att du inte redan har ett. KTH är sedan hösten 2014 medlemmar i ORCID och har utvecklat en tjänst för att skapa ett ORCID iD och koppla det till KTH. Det är även möjligt att via tjänsten koppla ett befintligt ORCID iD till KTH. Vill du veta mer om ORCID eller om ORCID på KTH? Besök KTH:s informationssidor om ORCID på KTH .

2. Skapa personkonto i Prisma

Du skapar ett personkonto i Prisma på prisma.research.se/ . Det finns en knapp som heter "Skapa personkonto" både längst upp till höger och under den stora bilden.

Skapa personkonto i Prisma
Skapa personkonto

När du skapar ett personkonto så har du två val.

1. Skapa ett personkonto

2. Skapa ett personkonto med SWAMID (rekommenderas)

2.1 Skapa personkonto med SWAMID

Att skapa ett personkonto med SWAMID möjliggör att du kan logga in i Prisma genom att använda dina @kth.se inloggningsuppgifter. (Även om du skapar ett personkonto via SWAMID så kommer du att få separata inloggningsuppgifter för Prisma ifall du skulle önska använda det.)

Klicka på "Skapa personkonto med SWAMID".

Skapa personkonto med SWAMID
Skapa personkonto med SWAMID rekommenderas

Välj KTH som identitetsleverantör.

Logga in med dina @kth.se inloggningsuppgifter som vanligt.

2.2 Fyll i registreringsformuläret

Fyll i dina uppgifter i formuläret. Om du använder Skapa personkonto med SWAMID är viss information förifylld med information från KTH. Observera formatet för ORCID iD och personnummer. ORCID är ej obligatoriskt och kan lämnas tomt.

Registreringsformulär för Prisma
Observera formatet för ORCID iD och personnummer

Mailadressen är den unika identifieraren i Prisma vilket gör att du endast kan ha en mailadress kopplad till ditt Prismakonto (och du kan bara ha ett Prismakonto). Det är därför viktigt att inbjudningar till ansökningar skickas till rätt e-postadress, alltså den som är kopplad till ditt Prismakonto. Prisma har inget sätt att veta att två olika e-postadresser tillhör samma person. Inbjudningar skall skickas till e-postadressen och inte till användarnamnet. KTH skickar för SWAMID som standard med ditt @kth.se som användarnamn och din primära e-postadress (samma som på din profilsida på KTH) som e-postadress.

3. Klicka på aktiveringslänken i aktiveringsmailet från Prisma

Efter att du har fyllt i din information i formuläret så får du ett mail med ärenderad Account created från avsändaren Prisma ( no-reply@prisma.research.se ) innehållandes en aktiveringslänk. Observera! Du måste klicka på aktiveringslänken för att kunna logga in på ditt konto i Prisma (även om du har skapat kontot med SWAMID).

4. Personkontot är färdigt

Personkontot är färdigt och du kan nu logga in i Prisma (använd Logga in med SWAMID för att använda dina @kth.se inloggningsuppgifter.).

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!