Internationella nyhetsbrevet

Nyhetsbrevet samlar information rörande internationalisering inom utbildning, såsom internationell mobilitet, rekrytering av internationella studenter, samarbets- och finansieringsmöjligheter samt internationella aktiviteter på KTH:s campus. Bidragande avdelningar är KIR, AUA och AFS/ISO. Kontaktperson: Åsa Andersson, Internationella strategigruppen, KIR, ankn. 7183.

Internationellt nyhetsbrev

 • Internationellt nyhetsbrev, juni 2015

  Publicerad 2015-06-08
  Antalet antagna internationella studenter till KTH:s masterprogram har ökat med 28 % jämfört med förra året. De nyanlända internationella studenterna kommer i höst att mötas av ett gediget introduktionsprogram med informationsmöten, campusmässa och mottagning i Stadshuset. I september är det också dags för fjärde upplagan av KTH Global; evenemanget som inspirerar till utlandsstudier.

 • Internationellt nyhetsbrev, februari 2015

  Publicerad 2015-02-13
  Vid en summering av 2014 kan vi konstatera att utvecklingen av studentutbytet fortsätter gå i riktning mot balans, med fler utresande och färre inresande studenter. Vidare är antagningen av internationella programstudenter i full gång och under våren sker en rad aktiviteter för att bibehålla de antagnas intresse, genom bland annat välkomstpaket, pre-departure event och call-up week.

 • Internationellt nyhetsbrev, november 2014

  Publicerad 2014-11-11
  Antalet avgiftsskyldiga studenter på KTH fortsätter att öka, ta del av siffrorna för 2014! Rekryteringen av internationella programstudenter inför 2015 pågår och en rad satsningar görs för att synliggöra KTH digitalt och på plats runt om i världen. Vidare gör KTH insatser för att öka antalet studenter som åker utomlands, bland annat genom evenemanget KTH Global. Vill du veta mer om finansieringsmöjligheter inom exempelvis nya Erasmus+ är du välkommen på informationsmöte.

 • Internationellt nyhetsbrev - juni 2014

  Publicerad 2014-06-12
  För tredje året i rad uppvisar antagningen till KTH:s masterprogram stigande siffror. Nu pågår förberedelser inför höstens mottagning av internationella studenter och planering av nästa läsårs rekryteringsinsatser, bland annat mässdeltagande runtom i världen. I september arrangeras även KTH Global för tredje gången, med en mängd aktiviteter som syftar till att inspirera fler till utlandsstudier!

 • Internationellt nyhetsbrev, mars 2014

  Publicerad 2014-03-21
  Fler KTH-studenter än någonsin tidigare valde att läsa utomlands under 2013. Samtidigt minskade antalet inkommande utbytesstudenter, vilket gör att KTH närmar sig målsättningen om ett balanserat studentutbyte. Vidare pågår antagning av internationella programstudenter, parallellt med ett flertal satsningar på kommunikation till sökande och planering av höstens mottagning.

 • Internationellt nyhetsbrev - december 2013

  Publicerad 2013-12-17
  Välkommen till årets sista internationella nyhetsbrev. Vi rapporterar om EU:s nya program Erasmus+ och Horizon 2020, som nu är beslutade. Vidare sammanfattas bland annat höstens satsningar i Kina, nya initiativ för att rekrytera masterstudenter samt aktiviteter för internationella studenter på campus.

 • Internationellt nyhetsbrev - november 2013

  Publicerad 2013-11-01
  Ansökan till KTH:s masterprogram har öppnat och därmed intensifieras det internationella rekryteringsarbetet. En ny Facebook-sida, internationella bloggar och deltagande på mässor och andra evenemang utomlands synliggör KTH hos målgruppen. Vidare är det snart dags för KTH:s studenter att ansöka till utbytesstudier nästa läsår. För att locka fler att ta del av denna möjlighet genomfördes KTH Global, ett evenemang som hade omkring 3500 besök och gjorde en majoritet av de deltagande studenterna mer positiva till utlandsstudier.

 • Internationellt nyhetsbrev - september 2013

  Publicerad 2013-09-23
  I terminens första nyhetsbrev fokuserar vi på de nya internationella studenterna, vilka är de och hur togs de emot? Vi ser även fram emot KTH Global, evenemanget som lyfter alla de internationella möjligheter som KTH erbjuder. Och nu är det klart, EU:s nya stora program för internationellt samarbete inom utbildning får namnet Erasmus+. Innehållet i programmet börjar formas och senare i höst ska de första utlysningarna ske.

 • Internationellt nyhetsbrev - juni 2013

  Publicerad 2013-06-18
  Välkommen till KTH:s nya internationella nyhetsbrev! Här informerar vi om internationella frågor inom utbildning. I denna upplaga kan du bland annat läsa om KTH:s internationella målsättningar, rekrytering och antagning av internationella studenter inför höstterminen, vad som händer i våra prioriterade regioner och aktuella utlysningar för extern finansiering av internationella projekt.

 • Internationella relationers nyhetsbrev - oktober

  Publicerad 2012-10-31
  I månadens nyhetsbrev kan ni läsa om utfallet av den stora satsningen Go Global. I oktober invigdes även partnerskapet med Pharos University in Alexandria och KTH deltog på ett flertal mässor vid partneruniversitet. Vidare rapporterar vi om att KTH har beviljats två projekt inom Svenska institutets nya Östersjöprogram. Bland annat.

 • Internationella relationers nyhetsbrev - Go Global 2012

  Publicerad 2012-09-12
  Förhoppningsvis har det inte undgått någon att det snart är dags för Go Global. 1-5 oktober är det premiär för detta internationella evenemang på KTH. Under veckan ska vi lyfta fram alla de internationella möjligheter som erbjuds och blickarna riktas ut i världen med hjälp av mängder av spännande programpunkter, inbjudna talare och partneruniversitet.

 • Internationella relationers nyhetsbrev - juni

  Publicerad 2012-06-28
  I läsårets sista nyhetsbrev berättar vi bland annat om goda nyheter rörande KTH:s Erasmusutbyte och att de första studenterna är på ingång till KTH:s EIT-program och till Stockholm Summer School. Med detta vill vi önska en trevlig sommar och på återseende i höst då vi ser fram emot det spännande nya eventet Go Global 1-5 oktober!

 • Internationella relationers nyhetsbrev - april

  Publicerad 2012-04-04
  Internationella relationer samordnar det internationella utbildningsarbetet på KTH. I april månads nyhetsbrev rapporterar vi bland annat om kommande besök vid KTHs strategiska partneruniversitet University of Illinois at Urbana Champaign, möjlighet för studenter att praktisera entreprenörskap i Singapore samt kommande resor och evenemang.

 • Internationella relationers nyhetsbrev - mars

  Publicerad 2012-02-28
  Internationella relationer samordnar det internationella utbildningsarbetet på KTH. Nedan kan du läsa om vad som händer den närmsta tiden inom vårt verksamhetsområde.

 • Internationella relationers nyhetsbrev - februari

  Publicerad 2012-02-02
  Internationella relationer samordnar det internationella utbildningsarbetet på KTH. Här kommer årets första nyhetsbrev där du bland annat kan läsa om glädjande nyheter beträffande antal KTH-studenter som läser utomlands, kommande händelser kopplade till internationalisering och spännande planer på en internationell vecka på KTH – Go Global!

 • Internationella relationers nyhetsbrev – december

  Publicerad 2011-12-05
  Internationella relationer samordnar det internationella utbildningsarbetet på KTH. Här kommer vårt andra nyhetsbrev där du bland annat kan läsa om ansökningsperioder, besök och resor. Vi passar även på att önska alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

 • Internationella relationers nyhetsbrev – november

  Publicerad 2011-11-02
  Internationella relationer samordnar det internationella utbildningsarbetet på KTH. I vårt nyhetsbrev kan du bland annat läsa om ansökningsperioder, besök och resor. Sprid gärna informationen vidare till alla som berörs! Detta händer i november:

Till sidans topp