Videokonferens

Det finns idag i huvudsak två olika videokonferenslösningar för att kunna supportera de behov som anställda på KTH har. För möten och föreläsningar där det är viktigt med bra bild och ljudkvalitet används HD videokonferenssystem som är installerade i mötesrum och föreläsningssalar. Vid möten där flera deltagare ska ansluta sig från HD videokonferenssystem, telefon, webbläsare eller Skype for Business finns en brygglösning, Virtuella Mötesrum. För möten och föreläsningar där fokus är på samarbeten används webblösningen Adobe Connect.

RUMSBASERAD VIDEOKONFERENS

HD Videokonferens

Rum och föreläsningssalar är utrustade med HD Videokonferenssystem. Gemensamt för systemen är att de alla erbjuder en hög bild- och ljudkvalitet och är således optimalt för möten där en personlig kontakt, dialog och samspel är av vikt.

Hur HD Videokonferenser fungerar

Rum med videokonferanssystem

Starta ett möte

DATOR/ WEBBMÖTE

Virtuella Mötesrum (PEXIP)

Om flera ska delta i ett möte från olika enheter finns virtuella mötesrum dit man kan ansluta via: HD Videokonferenssystem, webbläsare, Skype for Business (Lync), Cisco Jabber Video och telefon. I de virtuella mötesrummen finns det möjlighet för att dela sin skärm och chatt. De virtuella rummen kan du själv boka via din Outlook kalender på samma sätt som du bokar dina vanliga mötesrum.

Mer om Vituella Mötesrum

Enter virtual room

Adobe Connect

För webbmöten erbjuder KTH i samarbete med SUNET Adobe Connect Pro, en webbaserad videokonferenslösning för möten där man främst fokuserar på samverkan i dokument. Allt man behöver för att delta i ett möte är en webbläsare och internet-anslutning. Adobe Connect Pro stöder grundläggande video och ljud. För en så bra upplevelse som möjligt rekommenderar vi att man använder ett headset.

Mer om Adobe Connect

Login Adobe Connect

VÄLJ MÖTESFORM

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Till sidans topp