Till innehåll på sidan

Avveckling av Skype for Business

Här kommer ni hitta information gällande avvecklingen av Skype for Business och migreringen till Microsoft Teams.

Bakgrund till förändringen

Microsoft har valt avveckla Skype for Business som molntjänst den 31:a juli 2021 och endast leverera den som en lokal lösning till för företag.

KTH har valt att inte att sätta upp en lokal miljö av Skype for Business utan vi kommer att avveckla Skype for Business och ersätta den med Microsoft Teams.

När kommer vi göra förändringen

Vi kommer att flytta över användarna som använt Skype for Business till Teams den 13:a juli 2021 men vi kommer att tillgängligöra Teams för de som använt Skype for Business den 17:e juni så att vi kan förbereda avvecklingen av tjänsten.

Vad kommer det att innebära för mig

För dig som användare så kommer det att innebära att du kommer att vara inloggad i 2 klienter, Teams och Skype for Business en tid framöver.

Inkommande samtal, chattar schemaladga möten kommer att omdirigeras till Teams klienten och Skype for Business möten som du schemalagt eller fått som inbjudan kommer att använda Skype for Business klienten under en övergångsperiod. När övergångsperioden är över så kommer du inte längre behöva ha Skype for Business klienten installerad då Teams klienten kommer ta över den funktionaliteten.

Vanliga frågor och svar

Fråga: Varför stänger ni inte ner Skype for Business permanent?
Svar:  Tyvärr så kan vi inte göra det då det finns fortfarande företag och myndigheter som endast använder sig av Skype for Business för möten. 

Fråga: Kommer jag kunna skapa schemalagda Skype for Business möten med externa?
Svar: Tyvärr så kommer du inte att kunna skapa nya Skype for Business möten med externa utan endast delta i möten. Om du vill schemalägga ett möte med externa så rekommenderar vi att ni använder er av Zoom eller Microsoft Teams för dessa möten.

Fråga: Kommer jag vara tvungen att ha Skype for Business klienten installerad på min dator?
Svar: Ja du kommer att vara tvungen att vara inloggad i både Skype for Business och i Teams för att kunna ha möten/chatta efter migreringsdatumet för möten som är Skype for Business.

Fråga: När kommer jag kunna avinstallera Skype for Business klienten från min dator?
Svar: Så länge du har bokade Skype for Business möten bokade så kommer du vara tvungen att ha Skype for Business klienten installerad och vara inloggad. Skype for Business kommer också att informera dig via din klient att du blivit uppgraderad till Teams och efter det så behöver du inte längre vara inloggad i Skype for Business klienten.

Uppgraderingsmeddelande
Uppgraderingsmeddelande
Meddelande i Skype for Business om att man är uppgraderad
Meddelande i Skype for Business om att man är uppgraderad

Fråga: Hur installerar jag Teams?
Svar:  Du kan läsa mer om Teams och hur man installera klienten på följande sida, Microsoft Teams .

Fråga: Hur bokar jag möten med externa i Teams?
Svar:  Du kan läsa mer om Teams och hur man bokar möten på följande sida, Microsoft Teams .

Fråga: Vad händer med mina befintliga Skype for Business mötesbokningar?
Svar: Den 13:e juli så kommer dessa konverteras till Teams möten. Denna konvertering kommer att innebära att de som skall delta på dessa möten måste antingen ha Teams klienten installerad eller använda sig av webbversionen av Teams för att delta i mötet.

Fråga:  Kommer jag kunna komma åt min chatthistorik efter migreringen?
Svar:  För att komma åt din chatthistorik så måste man ha Skype för Business klienten installerad och vara inloggad i applikationen.

Innehållsansvarig:it-support@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2021-06-23