Till innehåll på sidan

Synkronisera delade mappar

När någon delar en mapp och ger dig redigeringsbehörighet till den, kan du lägga till den delade mappen på din egen OneDrive så att det blir lättare att redigera och arbeta med mappen och dess innehåll. Om du synkroniserar mappen till en Windows- eller Mac-dator som har OneDrive-programmet kan du arbeta med mappen offline.

Delade mappar som läggs till på din OneDrive använder inte något av ditt lagringsutrymme på OneDrive. De räknas bara av mot mappägarens lagringsutrymme.

Ja, du kan komma åt delade mappar från din Delade-lista på OneDrive.com eller i OneDrive-mobilapparna. Du kan fortfarande kopiera, flytta, redigera, byta namn på, dela och ta bort allt i mappen.

Lägga till en delad mapp på din OneDrive

Logga in på OneDrive i webbläsaren.

I navigeringsfönstret i OneDrive under OneDrive klickar du på Delade. Filer och mappar som du kan lägga till på OneDrive är markerade Kan redigeras.

Synka mappar 1

Leta reda på mappen du vill lägga till i OneDrive – Privat och klicka på cirkeln på mappens panel för att markera den och välj Lägg till i min OneDrive.

Synka mappar 2

I OneDrive för arbete eller skola högerklickar du på mappen och klickar sedan på Lägg till genväg i OneDrive.

Synka mappar 3

Tips: Om du inte vill att mappens innehåll ska synkroniseras och delas kan du klicka på Ladda ned. Då kopieras mappen och dess innehåll till datorn, inte till OneDrive. Filerna är tillgängliga för redigering offline, men då ser du inte uppdateringar som görs av andra och de ser inte uppdateringar som du gör. 

Innehållsansvarig:it-support@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2021-04-09