Signaturer i Apple Mail

E-post-signaturer i Apples Mail.

Hur man skapar formatterade signaturer i Apples Mail

För att skapa formatterade signaturer med bilder, olika typsnitt och typsnittsstilar och liknande kan man använda Apples egen Textredigerare, skapa en signatur och sedan klipp-och-klistra in denna i signaturskaparen i Mail.

Gör så här:

  1. Öppna programmet Textredigerare
  2. Skapa ett nytt dokument
  3. Se till att dokumentet är i RTF-format. Ser man en rad där man kan definiera typsnitt och liknande så har man korrekt format. Annars går man in i menyn "Format" och väljer "Gör om till RTF".
  4. Skapa nu den önskade signaturer med typsnitt, stilar, länkar och bild(er). Bilder ska inte förminskas i programmet, utan vara förminskade redan innan- bilder skickas med i sin helhet i meddelandet oavsett hur små de gjorts visuellt.
  5. Öppna Mail och gå till "Inställningar..." > Signaturer
  6. Om du har flera olika e-postkonton i programmet kan du i denna ruta markera det e-postkonto där signaturen ska användas.
  7. Tryck på plustecknet nedanför rutan i mitten för att skapa en signatur.
  8. Gå till Textredigerare, markera allt och kopiera.
  9. Gå till Mail och klistra in urklippet i rutan till höger.

Nu har du en signatur tilldelad ett e-postkonto. Ett e-postkonto kan ha flera signaturer och en signatur kan användas för flera konton. Dra i så fall signaturen till önskat konto.

Prova den nya signaturer genom att skapa ett nytt e-postmeddelande i Mail- du ska då ha en drop-meny för signaturer i fönstret. Välj önskad signatur.

Om du har Mail inställt att ha ren text som standardformat för nya e-postmeddelanden (Inställningar... > Skriva > Textformat i nya brev) kommer du att se en förenklad variant av din signatur, utan variationer i typsnitt, typsnittsvariationer eller bilder.

Vill du ha formatterad text i ditt e-postmeddelande så väljer du "Format" > Gör till formatterade text, klickar på "Ingen" i signatur-drop-menyn för att ta bort den förenklade signaturen och avslutar med att välja signatur igen. Du får då den kompletta signaturen i ditt e-postmeddelande.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:it-sc@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2018-02-12