Till innehåll på sidan

Introduktion till din IT-miljö på KTH

Som nyanställd på KTH kan det ibland vara svårt att veta var man ska börja. Vi har sammanställt en lista som vi hoppas kan hjälpa dig att komma igång i vår IT-miljö.

KTH-konto

Information om användarnamn och lösenord

Behöver du ett nytt lösenord?

Beställning av KTH-konto

E-post

Regler & Föreskrifter

Komma igång med e-post på KTH

E-post i mobilen

Passerkort

Som nyanställd på KTH behöver du ett passerkort för att kunna ta dig in i byggnader och låsta dörrar på campus. Kortansvarig på skolan/avdelningen eller skolans kansli behöver beställa passerkortet via KTH Kortexpedition (kortexp@kth.se). Om du inte vet vem som är kortansvarig kan du vända dig till din närmaste chef.

När kortet är färdigt besöker du KTH Entré med giltig legitimation för att få ut ditt passerkort. I KTH Entré kan du även få hjälp med byte av PIN-kod och ersättning av ett förlorat kort.

För att få tillträde till lokaler med särskild behörighet måste din närmaste kortansvarige kontakta KTH Kortexpedition: kortexp@kth.se.

För information om adress och öppettider till KTH Entré

Lärplattform (Canvas)

Om du är lärare kommer du använda Canvas på något sätt. Canvas är det "virtuella klassrummet" där lärare samlar kursmaterial, delar dokument, kommunicerar med studenterna, hanterar uppgifter och tester, och mycket mer.

Innehållsansvarig:it-support@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2019-05-27