Till innehåll på sidan

Byte av primär login tjänst på KTH

Under maj månad fram till 1 juni kommer den primära inloggningstjänsten på KTH att bytas ut. För dig som användare innebär det att du möts av en inloggningssida med annat utseende. Du loggar in som vanligt med ditt KTH-konto, men anger användarnamn och lösenord i två steg.

För vissa webbapplikationer du loggar in på kommer bytet att ske tidigare. Det innebär att KTH kommer att ha två olika login-sidor under en period. Så fort en applikation är anpassad efter den nya inloggningstjänsten kommer du som användare att bli omdirigerad till den nya login-sidan.

Den äldre inloggningstjänsten finns på webbadressen login.kth.se medan den nya nås på login.ug.kth.se. De applikationer du loggar in på kommer leda dig till den adress som gäller.

Vissa applikationer kommer att ha infört den nya inloggningstjänsten först efter den 1 juni. KTH räknar med att övergången kommer att pågå fram till november 2021.

Aktivering av KTH-konto  och byte av lösenord  kommer att vara kvar i den gamla lösningen tills funktionerna ersatts av ny lösning. 

Vad kommer det att innebära för mig som användare?

De webbapplikationer du använder kommer att fungera som vanligt och du kommer att logga in som vanligt med ditt KTH-kontos användarnamn och lösenord.

Utseendet på nya login-tjänsten

För användare är den stora skillnaderna mellan den gamla och nya login-tjänsten ett förändrat utseende på sidan samt att inloggningen sker i två steg.

Bild på det gamla inloggningsformuläret:

Det gamla inloggningsfönstret på login.kth.se

Bild på det nya inloggningsformuläret, där du först anger användarnamn och i nästa steg lösenord:

Det nya inloggningsfönstret på login.ug.kth.se.

Tänk på att endast detta utseende gäller och var fortsatt vaksam på bedrägeriförsök där du uppmanas logga in med ditt KTH-konto på sidor som inte ligger på kth.se. Läs mer om så kallad "phishing" på sidan Skadlig e-post .

Hur aktiverar jag mitt nya konto?

Aktivering av konton kommer att ske på den gamla login-tjänsten på samma sätt som tidigare. Följ instruktionerna på sidan Aktivera KTH-konto .

Hur byter jag lösenord?

Du ändrar ditt lösenord på samma sätt som på den gamla login-tjänsten. Följ instruktionerna som finns på sidan Byt lösenord på ditt KTH-konto .

Hur testar jag att mitt konto fungerar med den nya lösningen?

Du kan testa att ditt konto fungerar genom att logga in på denna sida

Innehållsansvarig:it-support@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2021-05-18