Ställa in Tele2 APN 3G/4G (mobildata och MMS) för mobiltelefon.

Inställningar för mobil datatrafik och MMS.

Normalt ska inställningarna komma automatiskt till din mobiltelefon. Kontrollera detta innan du fortsätter.

Du kan få inställningar på något av dessa sätt:

1. Automatiskt: Skicka ett tomt SMS till nummer 123
    • Vissa telefoner kan inte skicka ett tomt SMS, skriv då bara t.ex. Tele2 och skicka.
    • Svaret kommer tillbaka som ett konfigurationsmeddelande.
      • Har du en Android telefon syns det som en symbol högst uppe i samma rad som klockan. Det kan t.ex. vara ett kugghjul med ett kuvert eller en triangel med ett utropstecken.
        Klicka på symbolen och välj att installera.
      • Vissa telefoner (bland annat vissa HTC) kan inte få automatiska inställningar. Då får man ställa in manuellt.
  1. Manuellt för telefoner som har stöd för 4G genom att använda dessa inställningar för Tele2 APN

Standardinställningar för surf
    Användarnamn: Lämna blank
    Lösenord: Lämna blank
    APN: 4G.tele2.se

Standardinställningar för MMS
    Användarnamn: Lämna blank
    Lösenord: Lämna blank
    APN: 4G.tele2.se
    MMSC    http://mmsc.tele2.se
    Proxy-adress: 130.244.202.030:8080

2. Manuellt för äldre mobiler som inte har stöd för 4G genom att använda dessa inställningar för Tele2 APN

Data        surf.tele2.se

MMS       surf.tele2.se

MMSC    http://mmsc.tele2.se

MMS-proxy 130.244.202.30:8080

3. Manuellt (t.ex. om ni inte kan få något av ovanstående alternativ att fungera): Leta reda på din telefonmodell i Tele2:s guide och följ anvisningarna.

OBS! Endast inställningar för GPRS (Mobildata) och MMS kan användas från Tele2:s guide. Ingen annan inställning från Tele2:s guide gäller för KTH.

Tele2:s guide för manuella inställningar hittar du här: settings.tele2.com