Rensa historik i din webbläsare

Hur man rensar webbläsarens cache, cookies och historia

Om du inte ser instruktionerna för din specifika version eller webbläsare, sök på webbläsarens Hjälp-meny för "Clear Cache/rensa historik". Om du är osäker på vilken webbläsarversion du använder, gör så här: på Hjälp-menyn, välj Om [webbläsarens namn].

Obs: När du felsöker problem med en webbplats efter att du rensat webbläsarens cacheminne och cookies, starta om webbläsaren innan du försöker att logga in igen.

Bilderna visar engelskspråkiga webbläsare och svenska benämnigar finns i texten.

Internet Explorer

Klicka på Verktyg (kugghjulet uppe till höger) och välj Säkerhet, klicka på Ta bort webbhistorik. Starta sen om din webbläsare

Mozilla Firefox

I högra hörnet högst upp Klicka på "Öppna meny" knappen, klicka på "Historiken".

Välj "Rensa Historiken" och ställ in dina val i nästa fönster. Utför med att klicka "Rensa".

Google Chrome

Öppna Menyn (de tre linjerna uppe till höger), välj Historik och Historik. Klicka på Rensa webbläsarhistorik. Starta om din webbläsare.

Safari

Från Safari-menyn väljer du Återställ Safari. Från menyn väljer du de objekt du vill återställa och klicka sedan på Återställ. Som i Safari 5.1, ta bort alla webbplatsers uppgifter. Starta sen om din webbläsare.

Mobile Safari för iPhone OS (iPhone, ipad)

Från startsidan trycker du på Safari, längst ner på skärmen trycker du på Bokmärkes ikonen, i det nedre vänstra hörnet trycker du på Rensa, starta sen om din webbläsare.

Android

Använder man Chrome gäller samma anvisning som för Chrome för datorerna.

Så här rensar du cache, cookies, eller historik: Starta din webbläsare, tryck på Meny och sedan på mer, välj Inställningar, under "sekretessinställningar", välj rensa/clear historik,välj radera allt data, och tryck på OK för att acceptera, starta sen om din webbläsare.