KTH Print Standalone Ubuntu, Mac och Windows

Så här går du enklast till väga för att kunna installera en permanent skrivare i ditt operativsystem (Mac, Windows eller Linux/Unix)

Mobile KTH-Print standalone skrivarinstallation: Driver print

Här hittar du informationen du behöver för att lägga upp en skrivarkö på din egen dator så att det blir som att du skriver på en hemmaskrivare. När du har skrivaren installerad på din dator kan du skicka utskrifter till den och sedan gå till närmaste KTH-print skrivare och skriva ut. Funktionen stöder egen Windowsdator, Macintosh och Linux.

Glöm inte att innan du går till KTH-Print portalen måste du ha laddat ner rätt drivrutin för din dator ( KONICA MINOLTA Bizhub C658 Series ) . Se till att filerna finns tillgängliga där innan du påbåröjar skrivarinstallationen.

Du behöver troligen packa upp / extrahera dessa filer. Det kan man göra med hjälp av ZIP-programvara eller datorns inbygga extraherare.
Speciellt för Windows: Notera vad du placerar den uppackade katalogen. Du kommer behöva veta detta i ett senare skede.

Aktuella drivrutiner och PPD:er hittar man på Konica Minoltas hemsida .

Instruktioner

1. Packa upp filen till valfri plats.

2. Installera drivrutiner, obs endast för icke Windows datorer.

3. Gå till KTH-Print Portalen  och välj "Driver Print" i menyn (se bild) för utförliga instruktioner hur du installerar själva skrivaren som heter "KTH-Print" eller "KTH-Print-Student" (och då peka till den katalog där du placerade det nu uppackade driverpaketet). Detta för att försäkra dig om att den blir korrekt installerad och kopplad till ditt KTH.SE konto.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:it-support@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2020-01-17