Till innehåll på sidan

Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för industriell teknik och management

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

KTHs enhet för digitalt lärande är den plats där forskning och beprövad erfarenhet om digitala medier och lärande möts. Vi utvecklar kunskap och designar digitala plattformar, nätbaserade kurser och video som stöd för utbildning och lärande. Vid enheten bedrivs forskning och utveckling (FoU) samt utbildning och handledning.

Vi söker två forskningsingenjörer/pedagogiska utvecklare som kommer att leda och/eller delta i utvecklings- och forskningsprojekt med inriktning mot digitalt lärande. Exempel på aktuella projekt är flipped classroom, digital examination och öppna nätbaserade kurser (sk. MOOCar) men då digitalt lärande är ett snabbt växande och prioriterat område vid KTH genomförs många olika projekt. Som pedagogisk utvecklare kommer du också att delta i kravställandet av KTH:s nätbaserade utbildningsmiljöer utifrån ett pedagogiskt perspektiv. Vidare kommer du att utbilda och handleda KTH:s lärare i hur digitala verktyg kan användas som stöd för lärande.

Bägge tjänsterna avser tillsvidareanställningar, där KTH tillämpar provtjänstgöring på 6 månader.

Kvalifikationer

För att kvalificeras för tjänsten, har du minst en masterexamen inom för tjänsten relevant ämnesområde, exempelvis civilingenjörs- och/eller lärarexamen. Du har god erfarenhet av arbete med digitalt lärande/högre utbildning, samt dokumenterade kunskaper om undervisning och lärande, gärna inom högre utbildning.

Vi ser mycket positivt på kandidater med civilingenjörs-, lärar- och/eller doktorsexamen, även här med inriktning mot ett för tjänsten relevant ämnesområde. Det är vidare meriterande om du har:

  • Erfarenhet av utvecklings- och/eller forskningsprojekt med inriktning mot digitalt lärande
  • Erfarenhet av undervisning inom digitalt lärande
  • Färdigheter som projektledare
  • Erfarenhet av utveckling av nätbaserade moduler och kurser, gärna tillsammans med lärare inom högre utbildning
  • Erfarenhet av att utveckla, förvalta och leverera IT-tjänster från ett verksamhetsperspektiv

Vi söker dig som har god förmåga att genomföra projekt, såväl självständigt som i grupp, och som trivs att arbeta i en flexibel och dynamisk arbetsmiljö. För att passa i gruppen krävs att du har god social förmåga, däribland förmåga att uppmuntra samarbete i projekt. Vidare är du kommunikativ på svenska och engelska, i såväl tal som skrift, samt har en mycket god förmåga att lära dig nya saker.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2018-0680
Kontakt
  • Stefan Stenbom, universitetslektor, 08-790 61 29
  • Stefan Hrastinski, professor, 08-790 65 68
  • Maya Öberg, personalhandläggare (för HR-frågor), 08-790 76 53
Publicerat 2018-05-24
Sista ansökningsdag 2018-08-16

Tillbaka till lediga jobb