Till innehåll på sidan

Classic Quizzes frågetyper

På den här sidan har vi samlat guider om frågetyperna i Canvas Classic Quizzes. Om du önskar utförligare information om någon frågetyp, titta på sidan med information om frågetyper i New Quizzes.

Frågetyp Beskrivning Länk till Canvas Common
Flera korrekta svar Den här frågan kommer visa en checkruta bredvid varje svar, och studenterna måste välja ALLA svaren som du märkt som korrekta. Hur skapar jag frågan "Flera korrekta svar"?
Flera svarsalternativ Flera möjliga svar, endast ett korrekt svar. Hur skapar jag frågan "Flera svarsalterantiv"?
Filuppladdningsfråga Möjliggör filuppladdning i quizet. Hur skapar jag frågan "Filuppladdningsfråga"?
Flera rullgardiner Skriv din fråga och specificera var varje rullgardin ska vara. Definiera sedan, för varje rullgardin, olika svarsalternativ varav ett är korrekt. Hur skapar jag frågan "Flera rullgardiner"?
Formulärsfråga Ange din fråga, bygg en formel och generera en uppsättning möjliga svarskombinationer. Studenterna kommer att se frågan med en slumpmässigt vald uppsättning variabler ifyllda och måste skriva in det korrekta numeriska svaret. Hur skapar jag frågan "Formulärsfråga"?
Fyll i det som saknas Ange din fråga, ange sedan alla korrekta svar för den tomma rutan. Studenter kommer se frågan följd av en liten textruta där de ska ange sitt svar. Hur skapar jag frågan "Fyll i det som saknas"?
Fyll i det som saknas på flera ställen Ange din fråga, ange sedan alla korrekta svar för de tomma rutorna. Studenter kommer se frågan följd av en liten textruta där de ska ange sitt svar. Hur skapar jag frågan "Fyll i det som saknas på flera ställen"?
Numeriskt svar Ange det rätta svaret som ett nummer inom ett intervall, eller ett nummer med plus- och minusfelmarginal. Studenter kommer få se frågan följd av en liten textruta där de ska ange sitt numeriska svar. Hur skapar jag frågan "Numeriskt svar"?
Para ihop Bygg par som ska matchas ihop. Studenter kommer se värdena till vänster och måste välja rätt matchande värde i en rullgardinsmeny till höger. Flera rader kan ha samma svar, och du kan lägga till distraktioner (felaktiga svar) till höger. Hur skapar jag frågan "Para ihop"?
Sant eller falskt Sant eller falskt på ett påstående Hur skapar jag frågan "Sant eller falskt"?
Text (ingen fråga) Infoga text i quizet med information eller fakta Hur skapar jag text (ingen fråga) i quizet?
Uppsatsfråga Uppsatsfråga/fritextsvar Hur skapar jag frågan "Uppsatsfråga"?
Innehållsansvarig:e-learning@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2021-04-20